Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2007

Η ΑΕΓΕΚ, οι ”σφιχτοί” Ινδοί και οι τράπεζες

Δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμος να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ με τη μορφή του στρατηγικού επενδυτή ο ινδικός κατασκευαστικός όμιλος, που όπως αποκάλυψε το Euro2day συζητά με την εταιρία.

Το ρεπορτάζ μας σημείωνε ότι η επαφή με τους Ινδούς έγινε με αφορμή ένα συγκεκριμένο ενεργειακό έργο στην Ινδία για το οποίο προσεγγίστηκε η ΑΕΓΕΚ ως έχουσα αξιόλογη τεχνογνωσία.

Και επειδή, όπως γράφαμε, το ένα φέρνει το άλλο, προτάθηκε στους Ινδούς και το ενδεχόμενο να εισέλθουν ως στρατηγικοί στην ΑΕΓΕΚ. Οι Ινδοί το σκέφτηκαν και συνάντησαν τις πιστώτριες τράπεζες για να διερευνήσουν τις προθέσεις τους ως προς τη ρύθμιση - αναχρηματοδότηση του δανεισμού της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας. Έκαναν και έναν οικονομικό έλεγχο, τα μέτρησαν τα πράγματα και μάλλον θα πουν ”ευχαριστώ, δεν θα πάρω”.

Τη συμφωνία όμως για το ενεργειακό πρότζεκτ στην Ινδία μάλλον θα την κλείσουν με την ΑΕΓΕΚ.

Και έτσι το... σίριαλ ”η σωτηρία της ΑΕΓΕΚ” επιστρέφει στο μόνιμο ενδιαφέρον των πιστωτριών τραπεζών να αγοράσουν τον Αστακό έναντι 100 - 120 εκατ. ευρώ, να αποπληρωθούν χρέη με το τίμημα και να αναχρηματοδοτηθεί το υπόλοιπο των δανείων (καθαρό υπόλοιπο της τάξης των 90 εκατ. ευρώ υπολογίζουν οι τράπεζες) με μακροχρόνιο ομολογιακό δάνειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v