Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2007

Τι συμβαίνει τελικά με την Ideal;

Η κοινή μετοχή της Ideal από τα 5 ευρώ του Απριλίου ολισθαίνει συνεχώς και την Παρασκευή έκλεισε στο 1,65 ευρώ, αφού προηγουμένως έφτασε και το 1,5 ευρώ.

Όσο για την προνομιούχο, από τα 7,50 ευρώ βρίσκεται σήμερα στο 1,45 με πτώση της τάξεως του... 80% μέσα σε λίγους μόλις μήνες!

Μάλιστα ούτε το μετεκλογικό ”θερμό” κλίμα στη Σοφοκλέους δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη συνέχιση της πτώσης, με τον τίτλο να υποχωρεί συνεχώς (σχεδόν 35% τον τελευταίο μήνα) όσο προχωρούμε προς την επαναληπτική γενική συνέλευση της 17ης Οκτωβρίου με κυριότερο θέμα τη νέα αύξηση κεφαλαίου.

Μόνη εξαίρεση η Παρασκευή που πέρασε, καθώς αμφότερες οι μετοχές κατέγραψαν σημαντική άνοδο.

Η μετριότατη οικονομική πορεία της εισηγμένης δεν μπορεί να αποτελεί την ”αιτία του κακού” για τον τίτλο, καθώς στο εξάμηνο τα πήγε αρκετά καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες.

Ούτε και η αύξηση κεφαλαίου αιφνιδίασε κανέναν, αφού η εταιρία την είχε ουσιαστικά εξαγγείλει πριν ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής.

Συμβαίνει λοιπόν κάτι αρνητικό που δεν ξέρουμε;

Ή απλώς είδαν και απόειδαν όσοι (κερδοσκοπικά) πίστευαν ότι οι τράπεζες που αγόρασαν τις μετοχές της περυσινής ΑΜΚ προς 5 ευρώ θα ήθελαν να πάρουν όλα τα λεφτά τους πίσω -μέσω του ταμπλό- και μάλιστα στο ”άψε σβήσε”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v