Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2007

Vivartia: Μια… προγραμματισμένη αποχώρηση

”Έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου”. Δύσκολα λέγεται αυτό για τον μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχο ενός μεγάλου και ισχυρού ομίλου, που είναι μάλιστα και ”δεύτερη γενιά” του ιδρυτή της.

Πλην όμως, στην περίπτωση του κ. Δασκαλόπουλου, αυτό φαίνεται ότι συνέβη, καθώς μία μόλις μέρα μετά την ”αιφνιδιαστική” αποχώρησή του, η διοικητική ομάδα της εταιρίας έσπευσε να συνταχθεί πλήρως με τον νέο μεγαλομέτοχο, με αποτέλεσμα την έκδοση ανακοίνωσης που περιλαμβάνει ένα προς ένα τα ονόματα, με πρώτο βεβαίως αυτό του διευθύνοντος συμβούλου (κι επί καιρό συνεταίρου του κ. Δασκαλόπουλου) κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου.

Πολλά βεβαίως εξηγεί το πραγματικό παρασκήνιο της όλης υπόθεσης.

Παρά τα όσα ακούστηκαν περί ”απόφασης της τελευταίας στιγμής”, η απομάκρυνση του κ. Δασκαλόπουλου από την εκτελεστική προεδρία της Vivartia ”παίζει” εδώ και αρκετό διάστημα.

Αιτία, λένε πηγές μέσα από την εταιρία, το γεγονός ότι συνέχισε να συμπεριφέρεται ως απόμακρος ”μεγαλομέτοχος”, διεκδικώντας για τον εαυτό του το δικαίωμα των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων αλλά και το αποκλειστικό προνόμιο της part time εργασίας, κατά το δοκούν, όταν όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να... σκίζονται στη δουλειά.

Προφανώς αυτό ήταν εντελώς αντίθετο με τη νέα εργασιακή κουλτούρα της εταιρίας, ιδίως από τη στιγμή που έπαψε να είναι και μεγαλομέτοχος.

Ο ίδιος πάντως, όπως φάνηκε, έχοντας εισπράξει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και κατέχοντας πλέον μόνον το 4,87% της εταιρίας, ήταν εδώ και καιρό αποφασισμένος να προωθήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην προεδρία του ΣΕΒ.

Ωστόσο δεν κινήθηκε ακαριαία, παρά μόνο όταν οι σύμβουλοί του τον ενημέρωσαν ότι η αποχώρηση από τη ΔΕΛΤΑ δεν δημιουργούσε ουσιαστικό πρόβλημα για τη διατήρηση της προεδρίας του ΣΕΒ. Τότε ο κύβος ερρίφθη. Έμενε το… timing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v