Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2007

VIvartia 2: Τα απόνερα της... ”ηρωικής” εξόδου

Εκείνο που φαίνεται να ενόχλησε πολύ την υπόλοιπη διοικητική ομάδα της Vivartia δεν ήταν το ότι έφυγε.

Ήταν το γεγονός ότι ο κ. Δασκαλόπουλος προσπάθησε να κάνει την έξοδό του… ”ηρωική”, επιδιώκοντας μάλλον να ενισχύσει το προφίλ του, στα πλαίσια της νέας ”ατζέντας” που έχει θέσει, στον χώρο του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της πολιτικής.

Γι’ αυτό και δεν ήταν διόλου τυχαίο ότι επέλεξε να ανακοινώσει την ”αποχώρηση” του ακριβώς την ημέρα που η Vivartia έμπαινε σε προσωρινή αναστολή!

Τα υπονοούμενα αυτής της ανακοίνωσης -και κυρίως οι διαρροές των κύκλων του- εμμέσως εξέθεταν τους μέχρι τώρα στενούς συνεργάτες του (με πρώτο τον κ. Θεοδωρόπουλο, επίσης μέτοχο της Vivartia), προσπαθώντας να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ”αποχώρησε” διαφωνώντας ”εδώ και μήνες” με το νέο business plan και με την παραμονή της εταιρίας στο χρηματιστήριο - κι ότι η απόφαση για placement δήθεν ”ξεχείλισε το ποτήρι”.

Με λίγα λόγια επιχείρησε να εμφανίσει τα υπόλοιπα μέλη της διοικητικής ομάδας (που ΕΚΕΙΝΟΣ είχε επιλέξει) να συμφωνούν με λάθος σχέδια (του νέου μετόχου) και τον ίδιο να αμύνεται ηρωικά και ”μόνος” υπέρ του ορθού μέλλοντος της εταιρίας που… πούλησε.

Τα στοιχεία όμως, όπως πληροφορούμεθα, λένε… άλλα.

-Ήδη από τον Αύγουστο, στην επίσημη ανακοίνωση της Δημόσιας Προσφοράς, η MIG είχε ξεκαθαρίσει ότι ”ενδέχεται” να προχωρήσει σε έξοδο της εταιρίας από το Χ.Α. κι όχι ότι είναι απολύτως αποφασισμένη να το πράξει. Κάτι που ήταν από τότε εις γνώσιν του.

-Ο ίδιος απέφυγε να δώσει το ποσοστό του (4,87%) στη Δημόσια Προσφορά, κάτι που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει κάνει αν θεωρούσε ότι η Vivartia θα έβγαινε από το ταμπλό.

-Τόσο οι αιχμές στην ανακοίνωσή του όσο και οι διαρροές των κύκλων του καλλιεργούν τεχνηέντως το συμπέρασμα ότι η νέα διοίκηση προωθεί ”σπάσιμο” της Vivartia σε κομμάτια και πώλησή τους.

Ωστόσο, τέτοιου είδους σχεδιασμοί αποτελούν συνήθως λόγο για τον οποίο γίνεται… delisting εταιριών, ώστε να μην υπάρχουν οι πολλές διατυπώσεις που απαιτούνται για τις εισηγμένες.

Το αντίθετο, να επιδιωχθεί παραμονή της εταιρίας στο ταμπλό, ενώ υπάρχουν τέτοια σχέδια, είναι όντως παράδοξο!

Αυτά λοιπόν δεν μπόρεσαν να ”καταπιούν” στη Vivartia.

Ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, αφού πρώτα πούλησε στον νέο μεγαλομέτοχο και πήρε τα λεφτά, κι αφού είδε ότι δεν μπορεί να παραμείνει με το ”στιλ” που θα ήθελε, δεν αποχώρησε διακριτικά, αλλά προσπάθησε να προωθήσει τη δική του προσωπική ”ατζέντα”.

Αδιαφορώντας αν έτσι θα πλήξει την έως πρότινος εταιρία του και τους ανθρώπους που έμειναν για να στηρίξουν τη νέα πορεία της.

Και κάπου εκεί, ο γιος του ιδρυτή, απομόνωσε πραγματικά τον εαυτό του από την ”εταιρική οικογένεια”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v