Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2016

Creta Farms: Τα σχέδια και η ανάγκη ταχείας αναστροφής του ομίλου

Creta Farms: Τα σχέδια και η ανάγκη ταχείας αναστροφής του ομίλου

Η μετεξέλιξη της Creta Farms σε ένα βιομηχανικό όμιλο τροφίμων αποτελεί τον νέο σχεδιασμό των μεγαλομετόχων και διοικούντων του ομίλου, όπως εξήγησε στο Euro2day o αντιπρόεδρός του, Κ. Δομαζάκης.

Την ίδια στιγμή, δεν εγκαταλείπεται το στοίχημα του εξωτερικού, όπου σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη, στόχος πλέον είναι η διεθνοποίηση των καινοτομιών που έχει αναπτύξει η κρητική εταιρεία, με βάση το ελαιόλαδο.

Τα νούμερα του ομίλου δείχνουν ότι απαιτείται ταχεία αναστροφή των επιδόσεων στο εξωτερικό.

Ο όμιλος έκλεισε το 2015 με ζημίες 4,6 εκατ. ευρώ και καθαρή θέση 13,8 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση μη ελεγχόμενων συμμετοχών ήταν αρνητική κατά 3,3 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών του ομίλου οφείλεται σε συναλλαγματικές διαφορές και ως εκ τούτου μπορεί να θεωρηθεί έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο.

Αν δεν συμβεί αυτό, επικρέμαται η απειλή της επιτήρησης καθώς τα αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ξεπερνούν το 30% της καθαρής θέσης.

ΥΓ: Με βάση το άρθρο 212 παράγραφος 2 του Κανονισμού του Χ.Α, το οποίο ορίζει την υπαγωγή σε επιτήρηση εταιρειών που εμφανίζουν σε επίπεδο ομίλου ζημίες υψηλότερες του 30% της καθαρής θέσης, δεν προσμετρούνται οι έκτακτες και μη επαναλαμβανόμενες ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v