Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2016

Οι μη δεσμευτικές για Hilton και τα σενάρια για ΑΝΕΚ

Οι μη δεσμευτικές για Hilton και τα σενάρια για ΑΝΕΚ

ALPHA BANK-HILTON: Στις 25 Απριλίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για το Hilton από private equity funds, ξενοδοχειακές αλυσίδες και άλλους επενδυτές, λόγω της θέσης ξενοδοχείου/ακινήτου και της δυνατότητας να κτιστούν επιπλέον 9.300 τ.μ.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές θα περιλαμβάνουν και ενδεικτικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν λεπτομερή οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία, έχοντας πρόσβαση στο virtual data room, αλλά και σε παρουσιάσεις από το management της Alpha και της Ιονικής Ξενοδοχειακής.

 

ANEK: Το ενδεχόμενο πώλησης και άλλων πλοίων, που θα επιφέρουν περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού χωρίς να επηρεάζεται η επιχειρησιακή ικανότητα του ομίλου, εξετάζει η διοίκησή του, όπως αναφέρεται στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις.

Ταυτόχρονα, διενεργούνται επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να συμφωνηθεί η αναδιάρθρωση δανεισμού, καθώς από τη χρήση του 2012 οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις έχουν καταστεί βραχυπρόθεσμες λόγω της μη πλήρωσης όρων των δανειακών συμβάσεων.

Η εταιρεία συνδέει το θέμα της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες με τον χρόνο σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία θα αποφασίσει τους όρους αύξησης κεφαλαίου.

Η ΑΜΚ είναι απαραίτητη, μια και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων έχει καταστεί αρνητικό (15 εκατ. ευρώ για την εταιρεία και 8,6 εκατ. για τον όμιλο).

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου προσδοκά σε θετικό αποτέλεσμα της διαδικασίας διαιτησίας που έχει κινήσει σε διαιτητικό δικαστήριο στο Λονδίνο κατά της εταιρείας Μινωικές Γραμμές, σχετικά με την κατάπτωση της συμφωνίας για την απόκτηση του 33,35% της HSW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v