Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Γιατί ποντάρει σε ισχυρό ενδιαφέρον για το Hilton

Private equity, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, SWF και ιδιώτες επιχειρηματίες αναμένεται να είναι στη λίστα ενδιαφερομένων για το Hilton. Ιδιαίτερα ευνοϊκή κρίνει τη συγκυρία η διοίκηση της Alpha Bank. Πού αναμένεται να μπει ο πήχης για το τίμημα.

Alpha Bank: Γιατί ποντάρει σε ισχυρό ενδιαφέρον για το Hilton

Σε ισχυρό ενδιαφέρον πολλών επενδυτικών σχημάτων διαφορετικού προφίλ προσβλέπει η Αlpha Bank στη διαδικασία που ξεκίνησε για την πώληση του Hilton. Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της διαδικασίας για την πώληση της «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις» (συμμετοχή περίπου 97,3%), που είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της ξενοδοχειακής μονάδος Hilton Αθηνών.

Για τον διαγωνισμό αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διεθνείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρίες εκμεταλλεύσεως ακίνητων, διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων, “sovereign wealth funds” και ιδιώτες επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Η συγκυρία θεωρείται από την τράπεζα ιδιαίτερα ευνοϊκή καθώς το ξενοδοχείο βγαίνει στην αγορά σε μια στιγμή που καταγράφει τρεις συνεχείς ανοδικές χρονιές σε αφίξεις και σε έσοδα, παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση στον κύκλο εργασιών του, με την πληρότητα να ανέρχεται πάνω από το 70%.

Όπως είχε έγκαιρα σημειώσει η στήλη XAM, η εύλογη αξία του ξενοδοχείου έχει υπολογιστεί από τον όμιλο στα 170 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών ενδιαφερόμενων private equity στο Euro2day.gr, αποτελεί τον οδηγό στη διαδικασία πώλησης.

Σε πρώτη φάση, καλούνται οι επενδυτές να δηλώσουν ενδιαφέρον έως την 11η Μαρτίου και στη συνέχεια η Αlpha Bank θα επιλέξει, βάσει των προσφορών, τους επενδυτές που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Alpha Βank έχει αναλάβει η Citi.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 506 δωμάτια, 22 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Ανακαινίστηκε πλήρως το 2003 ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων και με την προσθήκη μίας νέας πτέρυγας 84 δωματίων.

Στην Alpha Bank εκτιμούν ότι η ποιότητα και η ελκυστική θέση του ξενοδοχείου στην περιοχή της Αθήνας, που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και κομβικό σημείο επιχειρηματικότητας και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα με τις ανοδικές τάσεις του ελληνικού τουρισμού, θέτουν το Hilton Αθηνών σε πλεονεκτική θέση για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v