Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2007

Γιατί ”ξύπνησε” η Ρόκας;

Μετά τον ”λήθαργο” αρκετών μηνών, ξύπνησε απότομα η μετοχή του Ρόκα, με αποτέλεσμα να ανακτηθούν οι απώλειες του τελευταίου εξαμήνου και να προκύψουν και κάποια κέρδη.

Κάτι τα μειωμένα κέρδη εξαμήνου, κάτι οι αποχωρήσεις αρκετών στελεχών προσκείμενων στην οικογένεια Ρόκα και κάτι οι (ανεπιβεβαίωτες) φήμες ότι η εισηγμένη βάδιζε προς πώληση, είχαν θέσει τη μετοχή έξω από το επίκεντρο του χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος.

Και το ερώτημα είναι αν άλλαξε κάτι, έτσι ώστε να προκύψει το rebound του τελευταίου διαστήματος.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, μια πρώτη σκέψη πηγαίνει στις έμμεσες επιδράσεις από την επικείμενη είσοδο στο χρηματιστήριο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Λέγεται λοιπόν ότι η θυγατρική της ΤΕΡΝΑ θα εισαχθεί στη Σοφοκλέους με κεφαλαιοποίηση μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ, όταν η Ρόκας διαπραγματεύεται στο ταμπλό προς 450 εκατ. ευρώ.

Και αυτό όταν η εγκατεστημένη ισχύς του Ρόκα (193 MW) είναι αρκετά υψηλότερη από αυτή της ΤΕΡΝΑ (116 MW).

Μπορεί βέβαια η αξιολόγηση των εταιριών να μην είναι τόσο απλή υπόθεση και να προϋποθέτει πιο σύνθετους υπολογισμούς από τον παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι πιστεύουν ότι η είσοδος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής είναι σε θέση να επηρεάσει ανοδικά και τη μετοχή του Ρόκα και για τον λόγο αυτόν αρχίζουν από τώρα να προεξοφλούν το γεγονός.

Ελπίζουν δηλαδή να επαναληφθεί αυτό που έγινε με το δίδυμο Κορρέ και Σαράντη, όπου ο τίτλος του τελευταίου έχει κερδίσει πάνω από 50% το τελευταίο εξάμηνο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v