Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2016

Η εθελουσία της Alpha και το... μπλέξιμο Πανγαίας - Μαρινόπουλου

Η εθελουσία της Alpha και το... μπλέξιμο Πανγαίας - Μαρινόπουλου

ALPHA BANK: Στην αποχώρηση περίπου 1.000 ατόμων θα αποσκοπεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ετοιμάζει η τράπεζα.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η Alpha Bank σχημάτισε στο δ' τρίμηνο του 2015 πρόβλεψη για κόστος προγράμματος εθελουσίας ύψους 64,3 εκατ. ευρώ.

Η µείωση του αριθμού των εργαζομένων θα συντελέσει στην επίτευξη σηµαντικών ωφελειών στο λειτουργικό κόστος, επιτρέποντας την τήρηση της δέσμευσης για περιορισµό του συνολικού κόστους στην Ελλάδα.

 

ΠΑΝΓΑΙΑ- ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Στην ακύρωση της απόκτησης της εταιρείας Plaza West συμφερόντων Μαρινόπουλου, η οποία κατέχει περίπου 9 χιλ. τ.μ. στο ομώνυμο εμπορικό κέντρο στη Σόφια, προχώρησε η Εθνική Πανγαία.

Η ακύρωση της απόκτησης επήλθε λόγω της αδυναμίας από την πλευρά Μαρινόπουλου να εκπληρώσει βασικούς όρους της σύμβασης έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2015, όπως αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση 2015 του ομίλου Εθνικής.

Η Πανγαία έχει απαίτηση 12,3 εκατ. ευρώ (σ.σ. 11 εκατ. ευρώ το τίμημα, πλέον αποζημίωσης 1,3 εκατ. ευρώ) από τον Μαρινόπουλο, η οποία θα καλυφθεί με την απόκτηση ακινήτων, ιδιοκτησίας του ομίλου, σε Βουλγαρία και Κύπρο.

Ως εκ τούτου, τα 12,3 εκατ. λογίστηκαν ως προκαταβολή υπέρ του ομίλου Μαρινόπουλου στο πλαίσιο νέων προσυμφώνων αγοράς ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v