Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2016

Μετά την Ειδομένη κλείνουν και τα τελωνεία!

Μετά την Ειδομένη κλείνουν και τα τελωνεία!

Κερασάκι στην τούρτα της Ειδομένης αποτελεί απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας των τελωνείων.

Η απόφαση έρχεται, μάλιστα, σε μια περιόδο που οι ελληνικές εξαγωγές σκοντάφτουν, με αποτέλεσμα να προκαλεί αντιδράσεις σε ναυτιλιακές εταιρείες, μεταφορείς και άλλες επιχειρήσεις.

Η διευρυμένη λειτουργία των τελωνείων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" (που θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση) και στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης είχε υιοθετηθεί ως πιλοτικό μέτρο με εισήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διευκόλυνση των εξαγωγών.

Με την απόφαση Τσακαλώτου, το Ε' Τελωνείο Πειραιά δεν θα λειτουργεί με το διευρυμένο ωράριο (07:30 - 21:00), αλλά μέχρι τις 17:00, χωρίς δυνατότητα παράτασης λειτουργίας, έστω και με έξοδα του αιτούντος όπως συμβαίνει με το ΣΤ' Τελωνείο Πειραιά!

Το γεγονός πως μέσω του Ε' Τελωνείου διεκπεραιώνονται οι συναλλαγές στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ, που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της κινεζικής Cosco, πιθανώς διέφυγε της αντίληψης του υπουργείου Οικονομικών... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v