Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2016

Νέες δουλειές για ξένες επενδυτικές τράπεζες από τα πωλητήρια

Νέες δουλειές για ξένες επενδυτικές τράπεζες από τα πωλητήρια

Στα τέλη της περσινής χρονιάς πήραν «γαλαντόμες» προμήθειες για την πλέον δύσκολη ανακεφαλαιοποίηση της τελευταίας τριετίας.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της συμμετοχής της Εθνικής στη Finansbank και λίγο αργότερα οι διαγωνισμοί για NBGI και Eurolife.

Τώρα, οι ξένες επενδυτικές τράπεζες ποντάρουν στο επόμενο κύμα πωλητηρίων από τις τράπεζες.

Ήδη, η Alpha ανέθεσε στη Citigroup τη διαδικασία πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής (Hilton) και αυτή τη βδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών καθώς, λόγω ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση περίπου δύο εβδομάδων, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Η Πειραιώς αναθέτει στη Lazard τη διερεύνηση ενδιαφέροντος για το ποσοστό της στην HSW, ενώ ετοιμάζεται να πάρει αποφάσεις για την Avis.

Η Eurobank ανέθεσε με τη σειρά της στη Morgan Stanley τη διερεύνηση πώλησης μεμονωμένου δανείου μεγάλου ομίλου που έχει υψηλής αξίας εξασφάλιση.

Τέλος, όπως έγραψε η στήλη, οι τράπεζες που ελέγχουν Σελόντα και Νηρέα ανέθεσαν σε Lazard, Alvarez and Marshal και PwC την εκπόνηση master plan για το πώς θα πωλήσουν τις συμμετοχές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v