Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2016

Εισηγμένες: Ο... τρίτος δρόμος για τη δημοσίευση των τριμήνων

Εισηγμένες: Ο... τρίτος δρόμος για τη δημοσίευση των τριμήνων

Μπορεί το νέο θεσμικό πλαίσιο να μην υποχρεώνει τις εισηγμένες εταιρείες του ΧΑ να δημοσιεύουν λογιστικές καταστάσεις για το τρίμηνο και για το εννεάμηνο της χρήσης, αλλά φυσικά δεν τους το απαγορεύει.

Άλλωστε, ήδη ξεκίνησαν οι σχετικές δημοσιεύσεις από εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Πετρόπουλος. Και έπεται συνέχεια.

Κάποιες άλλες εταιρείες φυσικά θα εκμεταλλευθούν το νέο θεσμικό πλαίσιο ενημερώνοντας τους μετόχους τους μόνο δύο φορές τον χρόνο, ενώ -όπως πληροφορούμεθα- θα υπάρξει και μια τρίτη ομάδα εισηγμένων εταιρειών που θα ακολουθήσει τη... μέση οδό:

Ναι μεν δεν εκδίδει αναλυτικές-λεπτομερείς λογιστικές καταστάσεις για το τρίμηνο και το εννεάμηνο, αλλά θα δημοσιοποιεί την πορεία των βασικών της οικονομικών επιδόσεων. Μεταξύ αυτών των εταιρειών συγκαταλέγεται και η Αεροπορία Αιγαίου (Aegean Airlines).

Κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς πάντως εκτιμούν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, το έλλειμμα πληροφόρησης των επενδυτών θα είναι στην πράξη περιορισμένο, ενώ συμπληρώνουν πως ούτως ή άλλως οι λογιστικές καταστάσεις τριμήνου και εννεαμήνου δεν απαιτούσαν την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, οπότε όσες εισηγμένες ήθελαν, μπορούσαν να «παίξουν» ως ένα βαθμό με τα νούμερα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v