Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2016

Σφηνάκια για Cosco και… Deadline για μη συστημικές τράπεζες

Σφηνάκια για Cosco και… Deadline για μη συστημικές τράπεζες

ΤτΕ - ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ: Deadline βάζει το προσχέδιο της συμφωνίας κυβέρνησης-θεσμών στον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους μη συστημικές εγχώριες τράπεζες για να καλύψουν το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το δυσμενές σενάριο της περσινής αξιολόγησης.

Η ΤτΕ θα απαιτήσει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των μη συστημικών τραπεζών.

Αν δεν βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια από ιδιώτες ως τα τέλη Ιουλίου, θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους...

 

CΟSCO: Μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του 35% της Euromax Terminal Rotterdam, ενός εκ των διαχειριστών τερματικών σταθμών στο Αμστερνταμ, η κινεζική Cosco, που σύντομα θα ελέγχει και τον ΟΛΠ, έχει βάλει πόδι σε επτά ευρωπαϊκούς ή μεσογειακούς λιμένες.

Η Cosco Pacific, που εξαγοράζει το 67% του ΟΛΠ, κατέχει το 67% του Kumport Terminal στον κόλπο του Μαρμαρά στη γειτονική Τουρκία, το 50% του λιμανιού Conateco στη Νάπολη, το 20% του τερματικού σταθμού FOS στη Μασσαλία, το 20% τερματικού σταθμού στην Αμβέρσα, το 20% του αιγυπτιακού Port Said, όπου μάλιστα συνεργάζεται με την APM Terminals.

Η τελευταία φερόταν ως υποψήφια για τον ΟΛΠ, ενώ είναι ένας εκ των διεκδικητών του ΟΛΘ, χωρίς και πάλι να θεωρείται πιθανή η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v