Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Cosco Pacific αγοράζει μερίδιο στο λιμάνι του Ρόττερνταμ

Η εταιρία θα πληρώσει συνολικά 125,4 εκατ. ευρώ για την αγορά μεριδίου της Hutchinson στο λιμάνι. Η Κίνα εφαρμόζει και μια στρατηγική 40 δισ. δολαρίων για την ισχυροποίηση των οικονομικών δεσμών στην Ευρασία.

Η Cosco Pacific αγοράζει μερίδιο στο λιμάνι του Ρόττερνταμ

Η κινεζική Cosco Pacific πρόκειται να αγοράσει ένα μερίδιο στην Euromax Terminal Rotterdam, η οποία ανήκει έμμεσα στην Hutchison Port Holdings της Hutchison Holdings. Η Cosco θα πληρώσει συνολικά 125,4 εκατ. ευρώ για μετοχές και δάνεια του φορέα τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο Ρότερνταμ, στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Η Cosco Pacific θα αγοράσει το 35% της Euromax για 41,4 εκατ. ευρώ και θα αναλάβει χρέος ύψους 84 εκατ. ευρώ, ισάξιο με το 35% ενός δανείου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Cosco, το φορέα της μεγαλύτερης κινεζικής ναυτιλιακής εταιρίας, να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της εκτός Κίνας. Η χώρα έχει επίσης προχωρήσει και στη λεγόμενη πρωτοβουλία «One Belt, One Road», μια στρατηγική αξίας 40 δισ. δολαρίων που στοχεύει να ισχυροποιήσει τους οικονομικούς και μεταφορικούς δεσμούς στην περιοχή της Ευρασίας καθιερώνοντας ταυτόχρονα ένα προφίλ παγκόσμιας δύναμης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, ο τερματικός σταθμός Euromax θα δει μια αύξηση στην ικανότητα διαχείρισης στα 3,2 εκατ. κοντέινερ από 2,55 εκατ. που μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη στιγμή, αναφέρει η ανακοίνωση. Ο τερματικός σταθμός διαχειρίστηκε περίπου 2,28 εκατ. κοντέινερ το 2015.

Οι τερματικοί σταθμοί της Cosco Pacific διαχειρίστηκαν 19,3 εκατ. κοντέινερ πέρυσι, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 1,1% από το 2014. Η εταιρία, το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της οποίας είναι στην Κίνα, υπέγραψε το Μάρτιο μια συμφωνία με την PSA International για επένδυση στη Σιγκαπούρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v