Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2016

Το βαρίδι του ΟΠΑΠ και tips για την Τράπεζα Αττικής

Το βαρίδι του ΟΠΑΠ και tips για την Τράπεζα Αττικής

ΟΠΑΠ: Επίπτωση της τάξης των 14 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA και περίπου 10 εκατ. ευρώ σε επίπεδο κερδών μετά φόρων θα έχει ο Οργανισμός από τη διάταξη για επιβολή 35% συμμετοχής του Δημοσίου στο μικτό κέρδος από τυχερά παιχνίδια.

Αυτό αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις τριμήνου, με την υποσημείωση ότι η διάταξη θα εφαρμοσθεί με τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης και θα έχει αναδρομική ισχύ (σ.σ. 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους).

ΥΓ: Ο Οργανισμός υπέγραψε στις 20 Απριλίου σύμβαση με τη Eurobank για την έκδοση πενταετούς κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους ως 100 εκατ. ευρώ.

 

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Δύο καταστήματα έκλεισε κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου η Τράπεζα Αττικής, στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε στις 15 Φεβρουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της για την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων, ώστε να εξασφαλισθεί μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Ο συνολικός αριθμός του δικτύου ανέρχεται πλέον σε 68 καταστήματα.

Μαζί με τη μείωση των καταστημάτων θα μειωθεί και το προσωπικό μέσω προγράμματος εθελουσίας όπως έγραψε το Euro2day.gr.

 

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΕΚΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Στα 133 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένες έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, ανήλθαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου οι εκροές καταθέσεων στην Τράπεζα Αττικής.

Στις 31.03.2016, ο όμιλος μέσω του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (E.L.A.) είχε λάβει καθαρή χρηματοδότηση ύψους 940 εκατ. ευρώ (780 εκατ. στις 31.12.2015).

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπό την προϋπόθεση της λήψης των συμπληρωματικών μέτρων που έχουν τεθεί ως όρος, αναμένεται να οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας και της κερδοφορίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η διοίκηση, όμως, της τράπεζας σημειώνει ότι η επιστροφή των καταθέσεων και η ουσιαστική ανάκτηση της εμπιστοσύνης για τη χώρα και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα «δεν θα είναι μια αυτόματη διαδικασία», τονίζοντας ότι θα απαιτήσει χρονικό βάθος, συνέπεια και συνέχεια στη λήψη μέτρων εμπιστοσύνης των εγχώριων και ξένων επενδυτών στις προοπτικές της χώρας.

 

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου που έχει χορηγήσει η τράπεζα ανέρχονταν στις 31 Μαρτίου σε 111 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς το ελληνικό Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε 34,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v