Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2007

Intralot: Α ρε κακούργα... αδικία…

Έντονο το ενδιαφέρον της Intralot και των ανταγωνιστών της για να διεκδικήσουν τις υπό αποκρατικοποίηση λοταρίες των ΗΠΑ, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2009, προκειμένου να δουν κάτι το πιο ”χειροπιαστό”.

Στο Illinois για παράδειγμα, η τοπική κυβέρνηση απέρριψε το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που της προτάθηκε, ενώ στασιμότητα υπάρχει και σε ότι αφορά την πολιτεία της Indiana.

Υπάρχουν βέβαια άλλες δώδεκα πολιτείες που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να ιδιωτικοποιήσουν λοταρίες, ωστόσο το 2008 αναμένεται να αποτελέσει έτος ”ωρίμανσης” με το 2009 να είναι το έτος στο οποίο μπορεί να προσδοκά κάποια ιδιωτική εταιρία, κάτι ουσιαστικό.

Για τη διεκδίκηση βέβαια των λοταριών αυτών, χρειάζεται μεγάλο ύψος κεφαλαίων. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Κων/νος Αντωνόπουλος, όπως μάθαμε, –απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε κατά την παρουσίαση της εισηγμένης εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών- δήλωσε ότι: ”η χρηματοδότηση κάθε λοταρίας θα γίνεται κατά περίπτωση. Δεν έχουμε συμφέρον να δεσμευτούμε με έναν μόνο επενδυτή”.

Σε ότι αφορά τώρα τη σχέση της εταιρίας του με τον ΟΠΑΠ, μας είπαν ότι ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε... ”αδικημένος” λέγοντας χαρακτηριστικά ”εμείς νοιώθουμε αδικημένοι από την πορεία που πήρε το θέμα του διαγωνισμού”... (σ.σ. για τα τερματικά)

Συμφωνούμε κι εμείς. Πράγματι, αυτή η σύμβαση-ανάθεση από τον ΟΠΑΠ στην Intralot κάτι εκατοντάδων εκατ. ευρώ που ακολούθησε τον διαγωνισμό, συνεπεία της ακύρωσης του, είναι… πολύ μεγάλη αδικία για την εταιρία σας κ. Αντωνόπουλε!

Ετσι είναι όμως η ζωή. Σκληρή και άδικη γιά όσους είναι έξω απο το... σύστημα.

Γι αυτό και η Intralot μάλλον πρέπει να αλλάξει μεγαλομέτοχο. Να βρει κάποιον άλλο που να είναι ρε παιδί μου και λίγο ”μέσα στα πράγματα”.

Μια ζωή στην αδικία; Κρίμα είναι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v