Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2016

Ετρεμαν το Grexit και πέφτουν σε... Brexit!

Ετρεμαν το Grexit και πέφτουν σε... Brexit!

Τρέμουλο έχει πιάσει όλους εκείνους τους μικρούς εξωστρεφείς επιχειρηματίες -μετόχους κυρίως τεχνολογικών εταιριών- που προσπαθώντας να αποφύγουν το Grexit, έπεσαν στο... Brexit.

Τα προηγούμενα χρόνια, λίγο η γνώση της γλώσσας, λίγο οι ευέλικτες διαδικασίες ίδρυσης επιχείρησης, και… πολύ η δίψα εταιριών να εξαπλωθούν στον κόσμο δια Γηραιάς Αλβιώνας, δημιούργησε ισχυρό κύμα εγκατάστασης νέων επιχειρηματιών ή ακόμη και παραρτημάτων εταιριών που, αν και έχουν έδρα την Ελλάδα, ίδρυσαν μονάδες-βραχίονες. Είχαν εκτιμήσει ορθώς πως η Βρετανία, ως ένα χρηματοοικονομικό κέντρο, θα αποτελούσε εφαλτήριο για τη διεθνοποίησή τους.

Αν και η βαρύτητα του City, του Λονδίνου και της Βρετανίας στην παγκόσμια οικονομία δεν φαίνεται να διακυβεύεται για όσους πόνταραν σ’ αυτήν, εν τούτοις  κάποιοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, δηλώνοντας ότι ένα Brexit είναι terra incognita…..

Ακόμη και οι αισιόδοξοι, οι οποίοι θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα συμβεί, βασίζονται ακριβώς στην πεποίθηση πως ακόμη κι αν οι Βρετανοί αποχωρήσουν, δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Εκεί απαντούν -οι επιφυλακτικοί- είναι ο κίνδυνος. Στη μεγάλη εμπιστοσύνη ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις και μεταβολές… 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v