Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2016

Ολο και πιο κοντά ERGO και ATE Ασφαλιστική

Ολο και πιο κοντά ERGO και ATE Ασφαλιστική

Ενδιαφέρον ήταν το χθεσινό δημοσίευμα της κλαδικής ιστοσελίδας Nextdeal, που θέλει το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής να έχει μεταφερθεί εκτός Ελλάδας.

Άλλωστε, τόσο από την 10η Ιουνίου («Ανοίγει και πάλι το θέμα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής»), όσο και από την 23η Ιουνίου («ΑΤΕ Ασφαλιστική: H ERGO, το στοίχημα των ακινήτων και το παρασκήνιο»), το Euro2day.gr είχε αναφερθεί στην έντονη δυσφορία που είχαν εκφράσει οι Γερμανοί για την επιβολή των capital controls καθώς και το αίτημά τους για «ύπαρξη ευελιξίας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της ΑΤΕ».

Τα δημοσιεύματα λοιπόν υπονοούσαν σαφώς πως οι Γερμανοί είχαν θέσει ως όρο την έξοδο των κεφαλαίων της ΑΤΕ από τη χώρα, κάτι που για να γίνει, σημαίνει πως υπάρχει σοβαρή πρόθεση ολοκλήρωσης του deal τόσο από την ERGO, όσο και από την Τράπεζα Πειραιώς.

Τώρα, η πώληση των ακινήτων της ΑΤΕ (εκτός του κεντρικού στη Λ. Συγγρού) στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί όρο στο περιβόητο MoU που είχε συναφθεί το φθινόπωρο του 2014.

Άρα, οι παράγοντες της αγοράς αναμένουν το πέρασμα των ακινήτων από την ΑΤΕ στην Πειραιώς, για να σιγουρευτούν πως το deal θα ολοκληρωθεί.

Ακούμε βέβαια πως θα υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις από διάφορες (συνδικαλιστικές και ενδεχομένως πολιτικές) πλευρές (π.χ. η εξαγωγή κεφαλαίων σε μια τέτοια χρονική περίοδο, η περίπου διετής διάρκεια του MoU, η ενδεχόμενη εξέταση ύπαρξης και άλλου αγοραστή), πλην όμως οι περισσότεροι προβλέπουν ότι το deal τελικά βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v