Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2016

Οι Μαρινόπουλοι, η Fairfax και τα πολλά... κεράσια!

Οι Μαρινόπουλοι, η Fairfax και τα πολλά... κεράσια!

"Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι", που λέει κι ο λαός μας.

Όχι, δυστυχώς ουσιαστικές εξελίξεις δεν έχουν υπάρξει ακόμη στο τρίγωνο Μαρινόπουλος-Τράπεζες-Σκλαβενίτης, ούτε ξεφύτρωσε κάποιος «θείος» από το Αμέρικα, ή έστω τον... Καναδά, που βάζει ζεστό χρήμα για να πάρει ποσοστό, αλλιώς η στήλη θα σας είχε ενημερώσει εγκαίρως.

Κοινώς, οι πληροφορίες περί ανάμιξης της Fairfax σε συνεργασία με τη Σκλαβενίτης διαψεύδονται ξεκάθαρα, από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι απλώς... φημολογείται.

Υπάρχουν 1-2 funds που «ρωτούν» για την υπόθεση και «μυρίζουν» γύρω γύρω, αλλά τίποτε περισσότερο.

Οι διαβουλεύσεις πάντως μεταξύ τραπεζιτών συνεχίζονται ακόμη, με σκοπό να καταλήξουν σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα, κοινά αποδεκτό, το οποίο εν συνεχεία, στο καλό σενάριο, θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στις διοικήσεις. Τα περίφημα "boards"... αγγλιστί, μιας και η χρήση της αγγλικής γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητη στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, προκειμένου να καταλαβαίνουν και οι... αλλοδαποί.

Επίσης, ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που χρειάζεται η εταιρία, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το επόμενο διάστημα, χρηματοδότηση της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ ανά μήνα, περίπου, λειτουργίας.

Κι επειδή βασικοί υποψήφιοι για να καταβάλουν αυτή τη χρηματοδότηση είναι οι μέτοχοι της Μαρινόπουλος, η χθεσινή ανακοίνωση μέρους της οικογένειας (έλειπε η υπογραφή του Λεωνίδα Μαρινόπουλου) προβλημάτισε την αγορά.

Κάποιοι θεώρησαν ότι αποτελεί προάγγελο άρνησης σε οιαδήποτε περαιτέρω χρηματοδότηση της εταιρίας (σ.σ. είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν ότι παρά την αποχώρηση των ανωτέρω από τη διοίκηση, τον Δεκέμβριο του 2015, η οικογένεια συνολικά δεν δύναται να αποστασιοποιηθεί) και κάποιοι άλλοι ότι ήταν μια αμυντική κίνηση όχι μόνο απέναντι σε όσα έχουν γραφτεί, αλλά και στο ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά η διάσωση.

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v