Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2016

Η υπόθεση ΑΣΠΙΣ και οι απίθανες «καραμπόλες»

Η υπόθεση ΑΣΠΙΣ και οι απίθανες «καραμπόλες»

Απίθανες καραμπόλες με πολλά θύματα θα προκύψουν από την υπόθεση ΑΣΠΙΣ, αν δεν βρεθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και μια ολόκληρη επταετία.

Υπήρχαν για παράδειγμα άτομα τα οποία είχαν συνάψει εξειδικευμένα ασφαλιστικά συμβόλαια, όπου πληρώνοντας ουσιαστικά το ασφάλιστρο, ήταν σαν να καταβάλλουν την τοκοχρεολυτική δόση για το δάνειο που είχαν πάρει από την τράπεζά τους.

Κάποια λοιπόν από τα άτομα αυτά που είχαν αποπληρώσει ένα πολύ σημαντικό τμήμα του «στεγαστικού τους δανείου» βρέθηκαν ξεκρέμαστοι μετά το λουκέτο της Ασπίδας και συγκαταλέγονται στους... «κατακόκκινους δανειολήπτες».

Ανοιχτό επίσης είναι και το ζήτημα πολλών ασφαλιστών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, που μπορεί βέβαια να όφειλαν στην Ασπίς Πρόνοια ένα ποσό, αλλά από την άλλη πλευρά, ο Όμιλος ως σύνολο τους χρωστούσε πολύ περισσότερα χρήματα.

Τώρα λοιπόν κινδυνεύουν να χάσουν όλα όσα τους οφείλονται (να μπουν τελευταίοι στη σειρά των πιστωτών, οπότε δεν θα πάρουν... ούτε μαντήλι για να κλάψουν), ενώ θα τους ζητηθεί στο ακέραιο το σύνολο του ποσού που οφείλουν.

«Το δίκαιο θα είναι να υπάρξει συμψηφισμός όλων αυτών», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από παλιό ασφαλιστή της εταιρείας, καθώς τα «θύματα» θα είναι πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά θα είναι μεγάλα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v