Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2016

Η «δωρεά» της ΔΕΗ και το... φέσι του Δήμου

Η «δωρεά» της ΔΕΗ και το... φέσι του Δήμου

Ακόμη πληρώνει η ΔΕΗ την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Σαντορίνης το καλοκαίρι του 2013.

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, η τότε διοίκηση της εταιρείας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκάλεσε στον τουρισμό του νησιού η πυρκαγιά, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο, στο πλαίσιο του οποίου θα χρηματοδοτεί έργα υποδομής, δράσεις του Δήμου κ.λπ.

Για το 2016, το σχετικό κονδύλι που ενέκρινε το δ.σ. της ΔΕH ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Μόνο που για την (σταδιακή) εκταμίευση του έθεσε και έναν επιπλέον όρο.

Αυτός δεν είναι άλλος από, την εξόφληση της ληξιπρόθεσμης οφειλής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης της Θήρας προς τη επιχείρηση. Κάτι που σημαίνει ότι ένας από τους πλουσιότερους Δήμους της χώρας, συμμετέχει ενεργά στο... κίνημα του δεν πληρώνω.

Και για να κάνουμε και το σχετικό κουτσομπολιό, να πούμε ότι την απόφαση του δ.σ. της ΔΕH για την έγκριση της χρηματοδότησης, δεν ενέκριναν δύο μέλη του δ.σ που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, οι Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης οι οποίοι ψήφισαν «παρών» μη αναγνωρίζοντας ότι συντρέχουν λόγοι για την ενίσχυση του Δήμου.

Τέλος να πούμε ότι η υπογραφή του σύμφωνου συνεργασίας ΔΕΗ-Σαντορίνης, «άνοιξε την όρεξη» και σε άλλους δήμους, οι οποίοι πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔEΗ και οι οποίοι απαιτούν αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις για έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v