Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2016

Γιατί θα «πικράνει» τα επιμελητήρια ο Σταθάκης

Γιατί θα «πικράνει» τα επιμελητήρια ο Σταθάκης
Κάθε άλλο παρά δώρα προτίθεται να κομίσει στην επικείμενη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός είναι έτοιμος να πικράνει την επιμελητηριακή κοινότητα, καθώς προτίθεται να ανακοινώσει τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στη λειτουργία του θεσμού.

Τι είδους παρεμβάσεις θα είναι αυτές;

Δραστικές και επώδυνες, πληροφορείται η στήλη. Τόσο δραστικές, που προβλέπουν την κατάργηση περί των 40 επιμελητηρίων από τα 59 υφιστάμενα...

Στόχος είναι τα επιμελητήρια να έχουν περιφερειακή δομή, κατά τα πρότυπα του Καλλικράτη. Δηλαδή ένα για κάθε περιφέρεια, με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που εκ των τριών που λειτουργούν, θα μπορούν να παραμείνουν τα δύο. Τα υπόλοιπα που λειτουργούν στους νομούς θα μετατραπούν σε παραρτήματα, επονομαζόμενα ως «επιμελητηριακές ενότητες».

Το σχέδιο είναι προφανές ότι θα συναντήσει τις αντιδράσεις των επιμελητηρίων, τα οποία επιδιώκουν τη συνέχιση της υφιστάμενης δομής.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο, ο θεσμός θα βγει ενισχυμένος, γι' αυτό και προγραμματίζει την ενδυνάμωσή τους με περίπου 200 άτομα, που θα τοποθετηθούν (στα επιμελητήρια) με προσλήψεις και μετατάξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v