Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2007

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ANEK, ΣΙΔΕΝΟΡ, RIDENCO

ΟΤΕ: Οχι έναν, όχι δύο αλλά... τρεις διαφορετικούς (και μεγάλους) οίκους μαθαίνουμε ότι έχει επιλέξει η διοίκηση Βουρλούμη για να κάνουν την-τυπική- αποτίμηση ώστε να εξαγοραστούν οι μειοψηφίες στην Cosmote!

Με δεδομένο ότι ο ΟΤΕ κατέχει πλέον σχεδόν 88% της θυγατρικής του, η διαδικασία είναι απολύτως τυπική, κι αυτό το ξέρουν όλοι.

Οπότε μένει ένα ερώτημα και μόνο. Γιατί σπαταλούνται έτσι τα χρήματα;

Διότι ως γνωστόν οι αμοιβές γι αυτές τις δουλειές μόνο... ψίχουλα δεν είναι!

ΑΝΕΚ: Έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα, με θέμα την έκδοση ομολογιακών δανείων, έχει προκηρύξει η κρητική ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Πέραν του ΜΟΔ ύψους 160 εκατ ευρώ επταετούς διάρκειας, με επιτόκιο 4,5%, η ΑΝΕΚ έχει αναθέσει στην Τράπεζα Πειραιώς την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού της.

Στις 30/9 διέθετε μακροπρόθεσμα δάνεια 216,3 εκατ ευρώ και ταμείο 55,4 εκατ ευρώ. Κατά τη διάρκεια του γ τριμήνου ίδρυσε την ΑΝΕΚ Ενεργειακή για δημιουργία λειτουργία και εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την ΤΙ. ΣΙ. ΣΕΙΛΙΝΓΚ.

ΣΙΔΕΝΟΡ: Σταθερές περιμένει τις τιμές του σκραπ για το τρέχον τρίμηνο της χρήσης η διοίκησή της, ενώ εκτίμησε ότι για το σύνολο της χρήσης το περιθώριο EBITDA θα διαμορφωθεί πάνω από 15% .

Για το 2008 ανέφερε πως οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για άνοδο των τιμών . Στο τρίτο τρίμηνο, σε επίπεδο τελικού προϊόντος, η Σιδενόρ κτυπήθηκε από την άπνοια της οικοδομής σε Ιταλία , Τουρκία και λιγότερο σε Ελλάδα.

RIDENCO: Η αξία των θυγατρικών και συμμετοχών της στις 30/09, μετά τις προβλέψεις υποτίμησης, ανέρχεται σε 55,39 εκατ ευρώ- εκ των οποίων τα 53,5 εκατ ευρώ αφορούν σε θυγατρικές.

Από τις θυγατρικές η κυπριακή Woodland μετά την είσοδό της στην τοπική Εναλλακτική αγορά αποτιμήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στα 17,5 εκατ ευρώ . Η Ridenco Italy αποτιμήθηκε στα 25,6 εκατ ευρώ .

Σημειώνεται ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της ”μητρικής” Ridenco ανερχόταν χθες στα 28,4 εκατ ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v