Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2016

Η Audiovisual, οι τηλεοπτικές άδειες και το discount του Χαϊδεμένου

Η Audiovisual, οι τηλεοπτικές άδειες και το discount του Χαϊδεμένου

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στα 2,5 εκατ. περίπου η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του Χαϊδεμένου, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 12% των ιδίων κεφαλαίων της εισηγμένης (20,77 εκατ. στις 30/6/2016).

Πρόκειται για μια εταιρεία που πλήττεται βέβαια από την εγχώρια οικονομική ύφεση, ωστόσο σημειώνει κέρδη σε προ αποσβέσεων επίπεδο (ζημία προ φόρων στο α' εξάμηνο 640 χιλ., με αποσβέσεις λίγο πάνω από τις 950 χιλ. ευρώ) και διαθέτει ικανοποιητική ρευστότητα.

Επίσης, η «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων της εταιρείας θα ήταν αρκετά καλύτερη, αν δεν υπήρχε το ζήτημα του κινδύνου της χώρας.

Συγκεκριμένα, ενώ η εισηγμένη έχει δάνεια 12 εκατ. ευρώ και επιβαρύνεται περίπου με ένα μέσο επιτόκιο της τάξεως του 6% (χρηματοοικονομικά έξοδα α' εξαμήνου 385 χιλ. ευρώ), για τα διαθέσιμα ύψους 9,7 εκατ. που κατέχει, εισέπραξε στο εξάμηνο τόκους μόλις 85 ευρώ! (προφανώς είναι τοποθετημένα σε λογαριασμούς όψεως και στο εξωτερικό).

 

AUDIOVISUAL: «Ο Όμιλος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών και αναμένει την τελική διαμόρφωση του τηλεοπτικού χάρτη, προκειμένου να χαράξει τη στρατηγική συνεργασιών αναφορικά με τις τηλεοπτικές παραγωγές και προβολές κινηματογραφικών ταινιών», αναφέρει η διοίκηση της Audiovisual στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας.

Γενικότερα, υπήρχαν κατά το παρελθόν σχέδια συνεργασιών και συνεργιών με τον... ομόσταβλο τηλεοπτικό σταθμό του STAR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v