Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2007

Φουρλής: Τι εξέπληξε τους αναλυτές

Το ευχάριστο για τον Φουρλή δεν είναι μόνο ότι προχώρησε πρόσφατα σε ανοδική αναθεώρηση των κερδών του (κέρδη προ φόρων από τα 50 στα 60 εκατ. ευρώ)∙ μείωσε επίσης κατά 7,4% τον δανεισμό του, παρά το γεγονός ότι υλοποιήθηκαν υψηλές επενδύσεις!

Η παραπάνω εξέλιξη επηρεάστηκε θετικά από την πώληση τόσο του 10% της Κωτσόβολος όσο και του ποσοστού που διέθετε στην εταιρία πληροφορικής ATC.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία του εννεαμήνου (46,9 εκατ. προ φόρων), αυτή μπορεί να ευνοήθηκε κατά 10,3 εκατ. από τη μείωση της συμμετοχής στην Κωτσόβολος (έκτακτα κέρδη όσο και πέρυσι), όμως λογίστηκαν ως έξοδα και πέρασαν στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως δαπάνες γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, οι οποίες ουσιαστικά αφορούσαν στο άνοιγμα του καταστήματος στη Λευκωσία, που ξεκίνησε μόλις τον Σεπτέμβριο...

Πέρα από αυτά, όμως, αίσθηση προκάλεσε στους αναλυτές η επιμονή του management της εισηγμένης να θεωρεί core business (βασική δραστηριότητα) τις εργασίες λιανικής πώλησης και όχι τις εργασίες χονδρικής, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες έφεραν στο εννεάμηνο το 52,4% του συνολικού κύκλου εργασιών και το 24,4% του EBITDA!

Η έκπληξή μας μεγαλώνει καθώς ο όμιλος έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να προχωρήσει σε αγοραπωλησίες, όταν το κρίνει σκόπιμο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v