Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 20 2016

Ετοιμη η συμφωνία για ΑΔΜΗΕ, αναμένονται οι... προσφορές

Ετοιμη η συμφωνία για ΑΔΜΗΕ, αναμένονται οι... προσφορές

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε ολοκληρώθηκε η σύνταξη του κειμένου της Συμφωνίας Πώλησης Μετοχών (SPA) του ΑΔΜΗΕ, με βάση το οποίο οι τρεις ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα κάνουν τις προσφορές τους για το 24% των μετοχών.

Η πληροφορία που μεταφέρει το Euro2day.gr προέρχεται από εγκυρότατη πηγή. Ωστόσο η ίδια πηγή δεν ήξερε, ή δεν θέλησε να μιλήσει για περαιτέρω μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών. Να σημειώσουμε εδώ ότι μέχρι στιγμής η ημερομηνία αυτή άλλαξε τουλάχιστον τρεις φορές και μέχρι χθες το βράδυ ίσχυε η 21η Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι ενδιαφερόμενοι να εξαγοράσουν το 24% του ΑΔΜΗΕ είναι η ιταλική TERNA, η κινεζική State Grid και η γαλλική RTE, όλες εταιρείες διαχείρισης δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι Ιταλοί και οι Κινέζοι θεωρείται δεδομένο ότι θα καταθέσουν προσφορά. Οι Γάλλοι, παρότι ο CEO της RTE δήλωνε στο Reuters ότι ετοιμάζουν προσφορά, και μάλιστα ότι θα προσφέρουν "λογικό" τίμημα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τελευταία στιγμή θα κάνουν πίσω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως λένε "Κυριακή κοντή γιορτή".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v