Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2007

”Νέα Διακυβέρνηση”... σοβιετικού τύπου!

Μπορεί ο Α. Βγενόπουλος της MIG να δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέγοντας ότι δεν θέλει να συντελέσει στη δυσφήμηση της χώρας, κάποιοι άλλοι όμως το έκαναν… ήδη!

Η πρώτη προσφυγή (διότι πιθανώς να υπάρξουν κι άλλες) κατατέθηκε από το νέο κόμμα που ακούει στο όνομα ”Φιλελεύθερη Συμμαχία” και διακατέχεται από τα φρονήματα που δηλώνει το όνομά του.

Σε σχετική ανακοίνωση η ”Φιλελεύθερη Συμμαχία”, ένα κόμμα 30άρηδων με άποψη, αφού γνωστοποιεί ότι ήδη έστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού Επίτροπο κ. McCreevy, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση:

”Είναι νομικά διάτρητη καθώς παραβιάζει ευθέως τη θεμελιώδη αρχή της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων περί ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων. Για τον λόγο αυτόν η Φιλελεύθερη Συμμαχία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει για να μην τεθεί σε εφαρμογή αυτή η απαγόρευση”.

Δεν διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τη ρύθμιση Αλογοσκούφη… σοβιετικού τύπου παρέμβαση (!), ενώ τονίζει:

”Η εξασφάλιση του κρατικού ελέγχου στις εταιρίες αυτές (εισηγμένες και μη ΔΕΚΟ) εξασφαλίζει τη συνέχιση της διακομματικής ασυδοσίας στο εσωτερικό τους και την ατιμώρητη λεηλασία των περιουσιακών τους στοιχείων από τις γνωστές παρασιτικές ομάδες. Εξασφαλίζει την ακύρωση κάθε εκσυγχρονισμού τους και προδιαγράφει τη χρεοκοπία τους όπως συνέβη και με την Ολυμπιακή.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει την άμεση ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ, το άνοιγμα των αγορών τις οποίες μονοπωλούν, στους Έλληνες και ξένους επενδυτές, και την εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού στα πλαίσια μιας ελεύθερης οικονομίας”.

Αυτοί δεν τα μασάνε τα λόγια τους και καλά κάνουν. ”Φρέσκοι” είναι ακόμη (και ιδιαίτερα ιντερνετικοί αν δείτε το site τους στο

http://www.greekliberals.net)

Το κακό, όπως φαίνεται, είναι ότι λίγο θέλει ακόμη η ”Νέα Διακυβέρνηση” για να καταφέρει να πείσει και τους φιλελεύθερους ΕΝΤΟΣ της παράταξής της ότι είναι... ”σοβιετικού τύπου”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v