Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2007

Τα ”ξεσπάσματα” Βγενόπουλου

Χαμηλοί μεν οι τόνοι Βγενόπουλου στη χθεσινή συνέντευξη, αλλά για ορισμένα πράγματα μίλησε με ένταση και πάθος, χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Πρωτίστως δε για τις (ατυχείς ομολογουμένως) συγκρίσεις που επιχειρούνται μεταξύ της... αστραπιαίας ”ρύθμισης” Αλογοσκούφη και της ρύθμισης που εδώ και μήνες προωθεί στη Γερμανία η κ. Μέρκελ, έναντι αποκλειστικά των κρατικών κεφαλαίων και εξίσου κρατικών εταιριών (ρωσικών κυρίως στην περίπτωσή της) που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαίως λοιπόν ο Βγενόπουλος τόνισε ότι το Dubai ελέγχει προς το παρόν το… 9% της εν Ελλάδι εδρεύουσας MIG κι ότι μελλοντικά θα φτάσει κοντά στο 20%, με όλο το υπόλοιπο να κατέχεται κυρίως από ελληνικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Γι’ αυτό και επισήμανε (για όσους το… ξεχνούν) ότι το Dubai ελέγχει 4 από τις 15 θέσεις στο Δ.Σ., ενώ μόνο ένα μέλος εν τέλει είναι… Άραβας!

Κι αν κάποιοι ξαφνιάστηκαν από την επίθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (για παράλειψη προστασίας της MIG από κακόβουλα δημοσιεύματα), κι εδώ υπάρχει εξήγηση.

Η μεγάλη αύξηση των 5,2 δισ. της MIG έγινε στο ελληνικό χρηματιστήριο, υπό την εποπτεία της Ε.Κ., η οποία, όπως ο ίδιος είπε, είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομερώς τους μετόχους της MIG.

Δεδομένου μάλιστα ότι αμφότερες οι εταιρίες του ομίλου είναι στον FTSE-20, η μία είναι τράπεζα, κι έχουν αθροιστικά τη δεύτερη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση μετά τον όμιλο της Εθνικής, προφανώς είναι περίεργο ότι:

Εδώ και πολύ καιρό αναπαράγονται σε δημοσιεύματα ”δηλώσεις” και ”σχόλια” επωνύμων (κάποιων πολιτικών που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται εν Ελλάδι στο απυρόβλητο) αλλά και ανώνυμων… κύκλων, περί ”αμφιβόλου προελεύσεως” κεφαλαίων και άλλων ”σκοτεινών δυνάμεων”.

Λες και η εταιρία εδρεύει στα νησιά Κάιμαν κι έκανε την αύξηση των κεφαλαίων της στο… Ουζμπεκιστάν!

Όλα εδώ έγιναν, υπό την απόλυτη εποπτεία των Aρχών που η ίδια η κυβέρνηση όρισε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v