Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2016

Οι εργολάβοι «βαρόμετρο» της κρίσης στη ΔΕΗ

Οι εργολάβοι «βαρόμετρο» της κρίσης στη ΔΕΗ

Το αν είναι δύσκολη έως τραγική η κατάσταση στη ΔΕΗ, οι καταναλωτές - πελάτες της, μάλλον θα το μάθουν τελευταίοι. Την προβληματική κατάσταση της πρώην κραταιής επιχείρησης, την υφίστανται οι κάθε είδους προμηθευτές της.

Σε αντίθεση με τα χρόνια πριν το 2010, όταν οι προμηθευτές υλικών και υπηρεσιών, «μάτωναν» προκειμένου να αναδειχθούν μειοδότες στους διαγωνισμούς της ΔEΗ, τώρα, αυτοί που μπορούν, την αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Και όσοι δεν έχουν την πολυτέλεια αυτή, φροντίζουν να «οχυρωθούν» απέναντι στο καθεστώς καθυστερήσεων στις πληρωμές.

Όπως μας έλεγε «παθών», το γεγονός ότι η ΔEΗ έφτασε, τις προκαταβολές για την έναρξη εκτέλεσης μιας προμήθειας να τις πληρώνει με δόσεις, ή να αφήνει απλήρωτους εργολάβους και αυτοί με τη σειρά τους, τους εργαζόμενους τους, είναι καταστάσεις πρωτοφανείς, όσο και οι χρονικές υστερήσεις στις πληρωμές που υπερβαίνουν κατά πολλούς μήνες τα όσα προβλέπουν οι συμβάσεις.

Η αρνητική εικόνα, που επιγραμματικά μεγαλοστέλεχος της ΔEΗ την συνόψισε στα 900 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών της επιχείρησης σε προμηθευτές της, συμπληρώνεται από τους απλήρωτους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού, της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v