Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2016

Οι «πίσω γραμμές» από τα αποτελέσματα της Πειραιώς

Οι «πίσω γραμμές» από τα αποτελέσματα της Πειραιώς

ΠΩΛΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ EFSF: Ως την 30ή Σεπτεμβρίου η Πειραιώς πώλησε ομόλογα έκδοσης EFSF ονομαστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα έγραψε κέρδος ύψους 66 εκατ. ευρώ από τις παραπάνω πωλήσεις, το οποίο μαζί με τα κέρδη 77 εκατ. ευρώ από την πώληση της Visa συνέβαλαν στην επίτευξη κερδοφορίας.

 

ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ WAIVER KAI TLTRO II: Η επαναφορά της κατά παρέκκλιση αποδοχής των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως ενέχυρα στις 29 Ιουνίου 2016 είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της χρηματοδότησης από τον ELA από την Τράπεζα Πειραιώς κατά περίπου 0,9 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα συμμετείχε στην πρώτη σχετική δημοπρασία του προγράμματος TLTRO II, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, με 4 δισ. ευρώ, μεταφέροντας παράλληλα τα 2,7 δισ. ευρώ του TLTRO I στο TLTRO II.

 

ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ζημία ύψους 27,6 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο η τράπεζα από την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, βάσει του συμφωνηθέντος τιμήματος, το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-DTC: Οι οριστικές και εκκαθαρισμένες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις του ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου ανέρχονταν σε 4,1 δισ. ευρώ.

 

ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Η πώληση του 26% της Tράπεζας Κύπρου Πειραιώς έναντι τιμήματος 3,2 εκατ. ευρώ στη Holding M. Sehnaoui SAL (HMS) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

Θα ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψουν πλήρως η HMS και ομάδα επενδυτών. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το ποσοστό της Πειραιώς θα περιορισθεί στο 17,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v