Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2007

Καράτζης, όπως λέμε... κλωστές;

Σαν να ήταν κλωστοϋφαντουργική εταιρία συμπεριφέρεται στο ταμπλό της Σοφοκλέους ο Καράτζης, καθώς διαπραγματεύεται κάτω από το μισό της λογιστικής αξίας του.

Συγκεκριμένα, με βάση το κλείσιμο της 14ης/12/2007 η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανερχόταν στα 30,5 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν... 70,6 εκατ. ευρώ (P/BV... άστα να πάνε καλύτερα).

Το αποτέλεσμα βέβαια του εννεαμήνου ήταν ζημιογόνο (1 εκατ. ευρώ), ωστόσο για να γίνει αυτό συνέπεσαν όλες οι αρνητικές συγκυρίες:

Αυξήθηκε σημαντικά το κόστος του πολυπροπυλενίου που είναι η βασική πρώτη ύλη, ανέβηκε το κόστος μεταφοράς λόγω πετρελαίου, χάθηκε μια παλαιότερη δικαστική υπόθεση με προμηθευτή, υπήρξαν αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές, αυξήθηκε ο δανεισμός και τα επιτόκια κ.λπ.

Σημειώστε σχετικά ότι από το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης η εταιρία άρχισε να μεταφέρει μέρος του αυξημένου κόστους της στην κατανάλωση, κι έτσι είναι αρκετά πιθανό τα αποτελέσματα του τελευταίου φετινού τριμήνου του έτους, αλλά και του 2008 γενικότερα, να κινηθούν ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v