Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2016

ΕΤΕ: Το κέρδος από την πώληση της Αστήρ και η εθελουσία

ΕΤΕ: Το κέρδος από την πώληση της Αστήρ και η εθελουσία

Όφελος από εθελουσία: Στα 50 εκατ. ευρώ ετησίως θα ανέλθει η εξοικονόμηση δαπανών εφόσον επιτευχθεί ο στόχος και αποχωρήσουν μέσω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου περίπου 1000 εργαζόμενοι από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου.

Η επίτευξη του παραπάνω στόχου μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι βέβαια καθώς ακόμη και υπάλληλοι άνω των 50 ετών, που δεν βγαίνουν όμως σε σύνταξη στην τριετία, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν χρήση του προγράμματος.

Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα με περικοπές Διευθύνσεων ίσως κάνει κάποιους να το ξανασκεφτούν...

 

Κέρδος από την πώληση της Αστήρ Παλάς: Στα 150 εκατ. ευρώ ανήλθε το κέρδος από την πώληση του ποσοστού που κατείχε η Εθνική στην Apollo Investments.

Σημειώνεται ότι το τίμημα ανήλθε στα 298,8 εκατ. ευρώ. Από την πώληση της NBGI Private Equities καταγράφηκε ζημιά 44 εκατ. ευρώ, ενώ η ρευστότητα της ΕΤΕ ενισχύθηκε κατά 164 εκατ.

 

Πωλήσεις- κέρδη από τίτλους EFSF: Ομόλογα έκδοσης EFSF ονομαστικής αξίας 2,36 δισ. ευρώ πούλησε η Εθνική ως τις 30/9. Από τις παραπάνω πωλήσεις ενέγραψε κέρδος 44 εκατ. ευρώ.

Μετά τις πωλήσεις η τράπεζα διαθέτει ομόλογα EFSF ονομαστικής αξίας 6,7 δισ.

Στο εννεάμηνο η Εθνική ενέγραψε και ζημιά 70 εκατ. ευρώ από το παράγωγο του Titlos.

 

Συμβάσεις repos: Στις 30 Σεπτεμβρίου η Εθνική σύνηψε συμβάσεις επαναγοράς ομολόγων (repos) ύψους 4 δισ. ευρώ με άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

 

DTC: Στις 30 Σεπτεμβρίου το ποσό των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που θα ήταν δυνατόν να μετατραπούν σε εκκαθαρισμένες και οριστικές απαιτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 4,9 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v