Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2016

Alpha Bank: Η πώληση Σελόντα-Νηρέα και οι κινήσεις στα ομόλογα

Alpha Bank: Η πώληση Σελόντα-Νηρέα και οι κινήσεις στα ομόλογα

ΣΕΛΟΝΤΑ-ΝΗΡΕΥΣ: Την απόφαση να πουλήσουν τις συμμετοχές που απέκτησαν σε Νηρέα και Σελόντα μετά τη μετοχοποίηση μέρους του χρέους του πήραν, όπως όλα δείχνουν, οι τράπεζες.

Η Alpha Bank, η οποία κατέχει το 21,97% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ιχθυοτροφεία Σελόντα Α.Ε.Γ.Ε.» και το 20,72% του μετοχικού κεφαλαίου της «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.», ταξινόμησε τα παραπάνω ποσοστά στον λογαριασμό διαθεσίμων προς πώληση.

Ο λόγος είναι προφανής. Η τράπεζα προτίθεται να µεταβιβάσει τις εν λόγω εταιρίες στο προσεχές διάστηµα.

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι η εύλογη αξία στην οποία αποτιμήθηκαν οι παραπάνω συμμετοχές από την τράπεζα προσδιορίστηκε στο συμβολικό ποσό του ενός (1) ευρώ!

Όπως έγραψε πρόσφατα η στήλη, το master plan που ανέλαβαν να συντάξουν Lazard, Alvarez και PwC τελειώνει και το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών είναι μεγάλο.

 

EFSF: Ομόλογα EFSF ονομαστικής αξίας 0,9 δισ. ευρώ πούλησε ως το τέλος Σεπτεμβρίου η Alpha Bank, με αποτέλεσμα η συνολική της έκθεση να περιορισθεί στα 3,4 δισ. από 4,3 δισ. στις 31.12.2015.

 

ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΥΛΩΝΑ ΙΙ: Το συνολικό υπόλοιπο των οµολογιακών δανείων, µε εγγύηση του Δηµοσίου (Πυλώνας ΙΙ του νόμου Αλογοσκούφη), ανερχόταν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 2,75 δισ., μειωμένο σημαντικά σε σχέση με τις αρχές του έτους (9,22 δισ.).

 

DTC: Tο ποσό των αναβαλλόµενων φορολογικών απαιτήσεων που μπορούν να καταστούν οριστικές και εκκαθαρισμένες (Deferred Tax Credits- DTCs) στο τέλος Σεπτεμβρίου ανερχόταν σε 3,38 δισ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το τέλος του 2015.

 

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΠΙΩΝ: Στις 21 Οκτωβρίου η Alpha Αστικά Ακίνητα Α.Ε. προέβη στην πώληση του συνόλου των µετοχών της θυγατρικής της Alpha Astika Akinita D.O.O.E.L. Skopje, έναντι ποσού 775 χιλ. ευρώ.

 

IONA: Ζημία ύψους 37,9 εκατ. ευρώ έγραψε η Alpha Bank από την αποτίμηση της Ιονικής Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ σε εύλογη αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v