Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2008

NΤΥΝΑΝ:Ο Μαρτίνης, η.... τρίπλα και οι... στόπερ!

Βιρτουόζος της... τρίπλας αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ.Μαρτίνης, καθώς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (που όλοι πιστεύαμε ότι θα έχει να κάνει με την ανάθεση της διαχείρισης του ΝΤΥΝΑΝ σε Ιατρικό και Euromedica) ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι θα επεκταθεί η συνεργασία με το... ΕΣΥ και θα αυξηθεί ο αριθμός των κλινών που είναι συμβεβλημένος με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εικάζουμε -και από τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται- ότι η παραπάνω πρόθεση είναι γνωστή στις Ιατρικό Αθηνών και Euromedica, που ανέλαβαν μέσω της μικτής θυγατρικής τους Eurohospital τη διαχείριση του Ντυνάν για το 2008.

Σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα ψάχνουν... μπάλα αλλά και... παίκτη.

Με δεδομένο ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες διαχείρισης... αμισθί, μια τέτοια εξέλιξη δεν παίζει ρόλο στα μεγέθη τους. Σίγουρα όμως θα παίξει ρόλο στο εύρος και στα οφέλη από μια επέκταση της συνεργασίας.

Εδώ η διοίκηση του Ντυνάν επέλεξε να κρατήσει τη μπάλα και να παγώσει το... παιχνίδι, δηλώνοντας πως στόχος της (σ.σ. και επομένως επιδίωξη οποιουδήποτε business plan) δεν μπορεί να είναι η υπέρμετρη κερδοφορία του Ντυνάν αλλά οι ”ισοσκελισμένοι ισολογισμοί”.

Άντε, και μικρά κέρδη.

Τα οποία (κέρδη), όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαρτίνης, θα βοηθήσουν το Ντυνάν να διευρύνει τη συνεργασία του με το... υπουργείο Υγείας και το ΕΣΥ.

Θα χρηματοδοτήσουν, δηλαδή, τη μετεστέγαση των πανεπιστημιακών κλινικών του ΕΣΥ στο Ντυνάν;

Και οι Ιατρικό και Euromedica τι θα κάνουν; Τους... στόπερ;

Τα παραλειπόμενα της χθεσινής συνέντευξης:

-Ερωτώμενος επί της διαδικασίας ανάθεσης, ο κ. Μαρτίνης τόνισε ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση ανάθεσης της διαχείρισης, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς και τη συμφωνία των εκπροσώπων του υπουργείου στη διοικούσα επιτροπή του Ντυνάν.

-Πρώτος προτιμητέος ήταν το Υγεία. Το ναυάγιο στις συζητήσεις ο κ. Μαρτίνης το απέδωσε στο... αδιαπραγμάτευτο του εύρους κοινωφελών υπηρεσιών του Ντυνάν. Η MIG την άποψη της για το ίδιο θέμα, που διόλου δεν ταυτίζεται με την άποψη Μαρτίνη, την έχει δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό, χωρίς να υπάρξει αντίδραση ούτε από τον κ. Μαρτίνη ούτε από κάποιον άλλο.

-H πρόταση Ιατρικού και Euromedica ήρθε σαν ”σφήνα” σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ντυνάν και ήταν ”καλοδεχούμενη”. Ερωτώμενος, δε, αν στην τελική απόφαση έπαιξε ρόλο το εξώδικο που απέστειλε η Asklepios, στρατηγικός εταίρος της Ιατρικό Αθηνών, όταν ακόμη το Ερρίκος Ντυνάν συζητούσε με το Υγεία, απάντησε ότι το Ιατρικό επέλεξε να δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον του μέσω… Τύπου.

-Όσον αφορά στη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, την οποία ζήτησε το υπουργείο για την εκχώρηση της διαχείρισης, ο πρόεδρος του ΕΕΣ δήλωσε ότι θα τη λάβει υπ’ όψιν του το ίδρυμα, αν και δεν οφείλει καθώς ούτε επιδοτείται ούτε επιχορηγείται από το Δημόσιο.

Και εις άλλα με υγεία, γενικώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v