Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2008

ΔΕΗ: Έρχεται η ώρα των πυρηνικών εργοστασίων;

”Υποψήφιες θερμοηλεκτρικές μονάδες για την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος παραγωγής είναι νέες λιγνιτικές μονάδες (Ελασσόνα, Δράμα), μονάδες φυσικού αερίου, ανθρακικές, πετρελαϊκές ή και πυρηνικές μονάδες”(!)

Tα παραπάνω περιλαμβάνονται σε χθεσινή εκτεταμένη ανακοίνωση της ΔΕΗ που θα μπορούσε να έχει τίτλο: ”Γιατί έχουμε δίκιο να θέλουμε να φτιάξουμε νέες ανθρακικές μονάδες παραγωγής ενέργειας”.

Γι’ αυτό και όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, ”στην παρουσίαση αυτή δεν εξετάζονται πετρελαϊκές και πυρηνικές μονάδες”.

Πιθανώς να παρουσιαστούν… προσεχώς, λοιπόν, αφήνει να εννοηθεί ο… ποιητής.

Η νύξη αυτή της ΔΕΗ περί πυρηνικών έρχεται να προστεθεί σε τουλάχιστον δύο δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος, το πρώτο στην ”Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” στις 13 τρέχοντος και το δεύτερο στην ”Ισοτιμία” στις 20 τρέχοντος, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ ετοιμάζεται να περάσει στην πυρηνική ενέργεια.

Παρότι από την πλευρά της ΔΕΗ τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα υποβαθμίζονταν με λίγο - πολύ ανεπίσημες διαψεύσεις, τώρα έρχεται η ίδια να ρίξει ”λάδι στη φωτιά” δίνοντας νέα… πάσα.

Αρχίζει έτσι να γίνεται προφανές ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία ”δοκιμασίας” των αντιδράσεων σε επίπεδο κοινής γνώμης και πολιτικών κομμάτων (γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις, ιδίως από τις τοπικές κοινωνίες της όποιας περιοχής).

Αν η διαδικασία δείξει ότι το πράγμα δεν περπατάει (μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι γενικά σεισμογενής χώρα, κάτι επίφοβο για τα πυρηνικά εργοστάσια), φαίνεται ότι η ΔΕΗ την έχει ”έτοιμη” τη λύση, όπως εύστοχα είχε επισημάνει στο δημοσίευμα της ”Κ.Ε.” ο Γιάννης Αγγέλης:

Χρηματοδότηση της λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου σε γειτονική χώρα, σε συνεργασία με μεγάλο ξένο ”παίκτη”, και απορρόφηση της παραγόμενης ενέργειας!

Ποιος θα είναι αυτός ο παίκτης;

Μήπως η RWE, με την οποία η διοίκηση της ΔΕΗ κυριολεκτικά ”λυσσάει” να συνεργαστεί επί τη βάσει εκτενούς μνημονίου, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε;

Υ.Γ.: Κι όλα αυτά καλά, δεν μας βγαίνει όμως αυτή η άτιμη η ιδέα από το μυαλό: Ότι κάποιοι ήξεραν πολύ καλά για το γεγονός ότι τέτοιες προσδοκίες θα ”παίξουν” προσεχώς, όταν αγόραζαν ΔΕΗ και την έστελναν στον... Θεό (από τα 25 στα... 37 ευρώ) μέσα σε λίγες συνεδριάσεις!

Εκτός κι αν οι τυφλοί βρήκαν τότε ξαφνικά το... φως τους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v