Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2016

Εθνική: Στα χέρια της DG Comp η επιτυχία της εθελουσίας

Εθνική: Στα χέρια της DG Comp η επιτυχία της εθελουσίας

Στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, τη γνωστή DG Comp, θα πρέπει να έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους οι εν Ελλάδι εργαζόμενοι του ομίλου Εθνικής, που σκέφτονται να κάνουν χρήση του νέου προγράμματος εθελουσίας.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί, μεν, από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, καθυστερεί, όμως, η έναρξή του καθώς για να αποκτήσει πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά, απαιτείται η ρύθμιση δανείων, που έχει χορηγήσει η Εθνική στο επικουρικό ταμείο (Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ).

Ο Λογαριασμός Επικούρησης έχει, ήδη, επιτύχει τη ρύθμιση δανείων, που έχει λάβει από την Eurobank. Αντίστοιχη ρύθμιση πρέπει να γίνει και για τα δάνεια που έχει λάβει από την Εθνική.

Η ρύθμιση (σ.σ με διαγραφή μέρους της απαίτησης) έχει συμφωνηθεί, απαιτείται, όμως, έγκριση από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.  Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε και η απάντηση αναμένεται σύντομα.

Αν η DG Comp ανάψει το «πράσινο φως», το πρόγραμμα εθελουσίας θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του εφάπαξ (σ.σ της τάξης του 20% με 30%) για όσους εργαζόμενους κάνουν χρήση και είναι σε ώριμη συνταξιοδοτικά ηλικία.

Διαφορετικά, θα πρέπει να φύγουν από την Εθνική και να περιμένουν μερικά χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ. Η απόφαση της DG Comp θα κρίνει, επομένως, και τη θελκτικότητα του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v