Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2016

Ανάβει κόκκινο σε νέες μειώσεις των ασφάλιστρων αυτοκινήτου

Ανάβει κόκκινο σε νέες μειώσεις των ασφάλιστρων αυτοκινήτου

Στοιχεία μελέτης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το 2015 ερμηνεύουν ως ένα βαθμό το γιατί είδαμε τις τιμές των συμβολαίων αυτοκινήτου να πέφτουν.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία αυτά, η μέση συχνότητα ζημιών στα ασφαλισμένα οχήματα μπορεί να αυξήθηκε από το 9,27% στο 9,56%, ωστόσο το κόστος της μέσης ζημιάς περιορίστηκε από τα 1.522 ευρώ στα 1.420 ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης ζημιών (αποζημιώσεις προς παραγωγή) να βελτιωθεί από το 42,5% στο 41%.

Ωστόσο, οι τιμές των συμβολαίων αυτοκινήτου συνέχισαν να υποχωρούν και μέσα στο 2016. Παράλληλα μάλιστα, επειδή λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου η κίνηση στους δρόμους δείχνει μάλλον αυξητική, εκτιμάται πως η συχνότητα των ατυχημάτων συνέχισε να ανεβαίνει.

Δεν είναι αυτός, όμως, ο μόνος πονοκέφαλος. Οι πολιτικές των ασφαλιστικών εταιρειών για περικοπές κόστους (μειωμένες αμοιβές συνεργείων, ειδικές συνεργασίες) φαίνεται να έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαντλήσει τα περιθώριά τους.

Σύμφωνα λοιπόν με παράγοντες της αγοράς, το κλίμα στον κλάδο αυτοκινήτου φαίνεται πως έχει αρχίσει να «βαραίνει» και πως καλό θα είναι οι εταιρείες να σταματήσουν τον πόλεμο των τιμών και των εκπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v