Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2016

Σφηνάκια για ομόλογα EFSF και ηχηρό deal στην Κύπρο

Σφηνάκια για ομόλογα EFSF και ηχηρό deal στην Κύπρο

EKT- OMOΛΟΓΑ EFSF: Συνεχίζονται, κανονικά, οι πωλήσεις ομολόγων έκδοσης EFSF από τις εγχώριες τράπεζες.

Τα εν λόγω ομόλογα δεν εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, όταν αποφασίστηκε η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης του ελληνικού χρέους.

Επιπρόσθετα, δεν υπήρξε άτυπη οδηγία προς τις τράπεζες να σταματήσουν τις πωλήσεις, παρότι η «ανακούφιση» του χρέους θα προέλθει κυρίως από την ανταλλαγή των ομολόγων EFSF που διακρατούν οι τράπεζες με νέους τίτλους σταθερού επιτοκίου και μεγαλύτερης διάρκειας που θα εκδώσει ο ESM.

Μέχρι να εφαρμοστεί το σχέδιο, λόγω και των ενστάσεων που ανέκυψαν, το ποσό των ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες ενδέχεται να πέσει στα 25 δισ. ευρώ…

 

DEAL ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: «Ηχηρό» deal στο μέτωπο του bancassurance είχαμε στην Κύπρο, μεταξύ της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ιδιαίτερα ισχυρή θέση στο retail banking) και της Universal Life, που είναι η τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία της τοπικής αγοράς.

Η συνεργασία θα διαρκέσει για τουλάχιστον τρία χρόνια και ενδέχεται να επιφέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στις ισορροπίες του κλάδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v