Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2017

O κρατικός «δάκτυλος» και το στοίχημα των οπτικών ινών

O κρατικός «δάκτυλος» και το στοίχημα των οπτικών ινών

Τρεις εταιρείες συμβούλων συμμετέχουν στον συνοπτικό διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τη μελέτη, ώστε να εξεταστεί αν είναι βιώσιμο ένα μοντέλο ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς με οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι (FttH), στην Ελλάδα, με συμμετοχή του δημοσίου.

Πρόκειται για το σχέδιο που είχε παρουσιάσει προ μηνών ο γενικός γραμματέας Βασίλης Μαγκλάρας, με βάση και την εμπειρία από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης και όσων θεωρούν πως χρειάζεται «κρατικός δάκτυλος», ώστε να κερδίσουμε ως χώρα το χαμένο έδαφος έναντι της Ευρώπης στα δίκτυα νέας γενιάς, είναι πως το σχήμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους που σχεδιάζουν αντίστοιχες επενδύσεις.

Θα αναπτύξει ένα ουδέτερο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών για παροχή υπηρεσιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τρεις εταιρείες συμβούλων, οι Deloitte, KPMG και Planet, οι οποίες και θα κληθούν εντός των ημερών να καταθέσουν οικονομική προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v