Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2017

Η πώληση της Γιούλα και η επιβράβευση των εργαζομένων

Η πώληση της Γιούλα και η επιβράβευση των εργαζομένων

Σε μια σπάνια κίνηση για τα ειωθότα του εγχώριου επιχειρείν αποφάσισε να προχωρήσει η οικογένεια Βουλγαράκη, που ελέγχει την υαλουργία Γιούλα.

Όπως είναι γνωστό, περίπου το 85% των assets της υαλουργίας πωλήθηκαν (σ.σ. η συναλλαγή ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες) στον πορτογαλικό όμιλο ΒΑ Vidro, έναντι τιμήματος 170 εκατ. ευρώ.

Από το παραπάνω τίμημα, 3,5 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν στους εργαζόμενους του ομίλου, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στην άνοδο των μεγεθών της τα τελευταία χρόνια.

Το bonus δεν αφορά μόνο στα στελέχη αλλά σε όλο το προσωπικό. Υπό το παραπάνω πρίσμα πρόκειται για σπάνια και βεβαίως αξιέπαινη κίνηση.

ΥΓ: Η διαδικασία πώλησης διήρκησε περίπου 15 μήνες (!), λόγω του εξαντλητικού due diligence που διενήργησαν οι Πορτογάλοι.

ΥΓ ΙΙ: Τα δάνεια της Γιούλα, που μεταβιβάζονται με το 85% των assets, πιθανότατα θα εξοφληθούν πρόωρα καθώς ο πορτογαλικός όμιλος μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό, με πολύ καλύτερους όρους.

ΥΓ ΙΙΙ: H ΕΤΕ εισπράττει περίπου 10 εκατ. ευρώ από μια ξεχασμένη επένδυση, που είχε κάνει στη Γιούλα η ΕΤΕΒΑ τη δεκαετία του 1980.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v