Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2008

Σφηνάκια για ΕΧΑΕ, S&B και Μινωικές

ΕΧΑΕ: Το γράψαμε χθες και... δικαιωθήκαμε. Η ΕΧΑΕ έκανε θετική έκπληξη με κέρδη που έφτασαν τα 91 εκατ. ευρώ όταν το consensus ήταν μεταξύ 81 - 88 εκατ. ευρώ.

”Not bad at all”, για όσους έχουν πιστέψει στις ικανότητες της διοίκησης. Το θέμα τώρα είναι να στηρίξουν οι (βασικοί) μέτοχοι και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο εξωτερικό.

Εν αρχή η Σλοβενία... όπου μάλλον πάμε καλά!

S&B: Αγορές μετοχών από τo Lansdowne το οποίο έχει ήδη πάνω από το 10% της εισηγμένης. Στην αγορά κυκλοφορούν πληροφορίες ότι έχει συμφωνήσει (σ.σ. το Lansdowne) να διατηρήσει τις μετοχές Μοτοδυναμικής που θα πάρει ως μέτοχος της S&B.

ΜINΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Έκλεισε η συμφωνία για το κοινοπρακτικό δάνειο των 375 εκατ. ευρώ με 12ετή διάρκεια οπότε μέχρι το τέλος του μήνα η ακτοπλοϊκή εταιρία θα προχωρήσει στην εκταμίευσή του.

Το επιτόκιο του δανείου ανέρχεται σε Euribor συν 1,25%, ενώ εκδίδεται από κοινοπραξία 10 τραπεζών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο μέρος του θα κατευθυνθεί για αναχρηματοδότηση δανεισμού, ενώ ένα μικρό μέρος θα χρησιμοποιηθεί για κεφάλαιο κίνησης της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v