Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2017

Αλλη μια... διαφήμιση για το ελληνικό real estate

Αλλη μια... διαφήμιση για το ελληνικό real estate

Νύχτα έφυγαν οι Αυστραλοί της APN από την ελληνική αγορά ακινήτων και ήδη γράφονται διάφορα για τις ζημίες που είχαν, μετά και την προχθεσινή πώληση (σε πλειστηριασμό) 16 ακινήτων στην Grivalia έναντι 16,5 εκατ. ευρώ.

Η αποχώρηση ήταν αναγκαστική, μέσω της συμφωνίας που είχαν υπογράψει με τις ξένες πιστώτριες τράπεζες, καθώς είχαν μεγάλες ζημίες πανευρωπαϊκά μετά το 2008.

Η APN είχε επενδύσει το 2006 στην ελληνική αγορά 135 εκατ. ευρώ για την αγορά των 16 ακινήτων που στέγαζαν καταστήματα και αποθήκες της Μαρινόπουλος, καθώς και του εμπορικού κέντρου City Gate στη Θεσσαλονίκη.

Το επιφάνειας 87.000 τετραγωνικών μέτρων εμπορικό κέντρο (που σήμερα ονομάζεται One Salonica) πωλήθηκε το 2013 έναντι μόλις 6 εκατ. ευρώ στη Μαρινόπουλος, για να ξαναπωληθεί προ διετίας σε σχήμα το οποίο συνδέεται με τους αγοραστές της νήσου Οξυά και της γνωστής έκτασης των 15.000 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο. Η συγκεκριμένη εταιρεία (GET) συνεργάστηκε με τον όμιλο Σ. Φάις, τη Notoscom, και άλλους για την αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου.

Τα 16 εμπορικά ακίνητα που απέκτησε προχθές η Grivalia βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Ζήνων και είχαν αποτιμηθεί το 2009 κοντά στα 70 εκατ. ευρώ. Η Ζήνων πτώχευσε και τελικά πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό από την Ernst & Young, που είχε οριστεί διαχειριστής, για 16,25 εκατ. ευρώ.

Σκέτη διαφήμιση για την ελληνική αγορά ακινήτων… Μόνο 100 εκατ. χάθηκαν από μια συναλλαγή!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v