Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Grivalia έναντι 16,25 εκατ. 16 ακίνητα της Ζήνων

Στα 16,25 εκατ. το τίμημα που προσέφερε η Grivalia ΑΕΕΑΠ για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Ζήνων με καταστήματα και αποθήκες Μαρινόπουλου. Η εκκαθάριση της Ζήνων, το APN Fund και τα ακίνητα.

Στη Grivalia έναντι 16,25 εκατ. 16 ακίνητα της Ζήνων

Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων Grivalia ανακηρύχθηκε πλειοδότης σε δημόσιο διαγωνισμό καθώς φέρεται να υπέβαλε την ελκυστικότερη προσφορά για την αγορά χαρτοφυλακίου 16 ακινήτων της Ζήνων Ακίνητα.

Οπως αναφέρει η Grivalia σε σχετική ανακοίνωση, ανακηρύχθηκε πλειοδότης σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό χαρτοφυλακίου δεκαπέντε εμπορικών ακίνητων – supermarkets και ενός οικοπέδου.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων είναι 48.477τμ, ενώ εφτά καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα, δύο στην Θεσσαλονίκη, από ένα σε Ρέθυμνο, Βέροια, Ξάνθη, Ρόδο, & Τρίκαλα, και τέλος ένα κατάστημα και ένα οικόπεδο βρίσκονται στο Αγρίνιο. Η συναλλαγή αφορά το 100% των ακινήτων με εξαίρεση ένα ακίνητο στο Κολωνάκι (ιδιοκτησία 50,00% εξ’αδιαιρέτου) και ένα στο Αιγάλεω (ιδιοκτησία 43,75% εξ’αδιαιρέτου).

Συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 10 Φεβρουαρίου 2017 και αφορούσε τα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούσαν το σύνολο του ενεργητικού της «ΖΗΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία τελεί υπό έκτακτη ειδική διαχείριση και με τη σειρά της, ανήκει στην αυστραλιανή APN Fund Management. Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω ακίνητα είναι μισθωμένα στην εταιρεία με την επωνυμία Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου, βάσει μισθωτικής συμφωνίας που ορίζεται στο Σχέδιο Εξυγίανσης της εταιρίας.

Το προσφερόμενο τίμημα για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ήταν €16.25εκ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τυπικά εντός των επόμενων μηνών αφού εκπληρωθούν οι σχετικές διαδικαστικές προϋποθέσεις των άρθρων 68 επ. του νόμου 4307/2014 περί έκτακτης ειδικής διαχείρισης.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο είχε αποτιμηθεί στα 16,5 εκατ. ευρώ στο τέλος 2015, ενώ προ σχεδόν δέκα χρόνια η αποτίμησή του έφτανε τα 70 εκατομμύρια. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η Grivalia ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ακίνητων, ενός επί της Λεωφ. Συγγρού 340, στην Καλλιθέα Αττικής, και ενός επί της Λεωφ. Κηφισίας 49, στο Μαρούσι Αττικής.

Στο ισόγειο και των δύο κτιρίων στεγάζονται καταστήματα της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Media Markt. Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των δύο ανωτέρω ακινήτων ανήλθε σε 18,48 εκ ευρώ, εκ των οποίων, 13,20 εκ ευρώ αφορούν στο τίμημα για το ακίνητο επί της Λεωφ. Συγγρού και 5,28 εκ ευρώ στο τίμημα για το ακίνητο επί της Λεωφ. Κηφισίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v