Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2017

Η εισηγμένη με αποτίμηση… κοντά στο αφορολόγητο!

Η εισηγμένη με αποτίμηση… κοντά στο αφορολόγητο!

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι υπάρχει εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑ που αποτιμάται μόλις λίγο πάνω… από το αφορολόγητο όριο των φυσικών προσώπων που αναμένεται να συμφωνήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς;

Η αλήθεια είναι πως η αποτίμηση της εταιρείας λογισμικού Compucon έχει κατρακυλήσει μόλις στις 6.781 ευρώ, αλλά όχι χωρίς λόγο…

Πρώτον, γιατί σε ό,τι αφορά στη μετοχή, αυτή έχει ενταχθεί στην κατηγορία των «προς διαγραφή τίτλων» καθώς ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εισηγμένης υπολείπεται των δύο εκατ. ευρώ (1,28 εκατ. το 2016).

Δεύτερον, γιατί οι οικονομικές επιδόσεις κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές είναι: Ζημία 1,58 εκατ. ευρώ πέρυσι, αρνητικά ίδια κεφάλαια 5,66 εκατ. ευρώ στις 31/12/2016 και τραπεζικές υποχρεώσεις άνω των πέντε εκατ. ευρώ (γίνονται συζητήσεις ρύθμισης των όρων αποπληρωμής, με την Compucon να έχει υποβάλει business plan).

Τρίτον, γιατί στον κλάδο παρατηρείται, διεθνώς, συρρίκνωση της ζήτησης, ενώ οι προοπτικές δεν είναι ικανοποιητικές, όπως άλλωστε παραδέχεται και η ίδια η διοίκηση της Compucon.

Πάντως, στο άμεσο μέλλον το ΔΣ της εταιρείας θα συνεδριάσει για να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων της, που θα προταθούν στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, καθώς άλλωστε οι προ ετών προσπάθειες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα.

Απλά, ο βασικός μέτοχος εμφανίζεται να έχει δανείσει την εταιρεία με 1,75 εκατ. ευρώ, χωρίς αυτό το ποσό να είναι αρκετό να αντιμετωπίσει το ύψος των προβλημάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v