Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2017

Alpha Bank: To άνοιγμα της διατραπεζικής και η πώληση της Σερβίας

Alpha Bank: To άνοιγμα της διατραπεζικής και η πώληση της Σερβίας

Στα βήματα προόδου που έχουν γίνει στην αγορά διατραπεζικής μετά την βελτίωση του κλίματος που προκάλεσε η πρόοδος στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης- Θεσμών και η ψήφιση των μέτρων στάθηκε η Alpha Bank.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι η αγορά έχει ανοίξει και πλέον γίνονται δεκτά ως ενέχυρα για άντληση χρηματοδότησης ελληνικά κρατικά ομόλογα (δεν διευκρινίστηκε αν αφορά σε συγκεκριμένες εκδόσεις), καθώς και ομόλογα εγχώριων εταιρειών με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα.

Στο σκέλος της απομόχλευσης, η διοίκηση ανέφερε ότι με την πώληση της θυγατρικής στη Σερβία η τράπεζα είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου περιορισμού των διεθνών δραστηριοτήτων. Πιθανότατα θα χρειασθεί πώληση χαρτοφυλακίου δανείων εξωτερικού για να επιτευχθεί ο στόχος και τυπικά.

Η ρευστότητα της τράπεζας ενισχύθηκε στο τρέχον β' τρίμηνο κατά 27,11 εκατ. ευρώ από την πώληση της σερβικής θυγατρικής της, Αlpha Bank Srbija A.D.

Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου και πέραν του τιμήματος, ο αγοραστής ανέλαβε να αποπληρώσει τις ομολογίες μειωμένης εξασφάλισης που είχε εκδώσει η Αlpha Bank Srbija και κάλυψε η μητρική Αlpha Bank. To ύψος των ομολογιών ανέρχεται σε 27,11 εκατ. ευρώ

Στη διάρκεια του α' τριμήνου η τράπεζα πούλησε ομόλογα EFSF, ονομαστικής αξίας 140 εκατ. και αντάλλαξε με νέους τίτλους σταθερού επιτοκίου, ομόλογα ύψους 165,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v