Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2017

Ανασφάλιστα οχήματα: Όποια πέτρα και να σηκώσεις…

Ανασφάλιστα οχήματα: Όποια πέτρα και να σηκώσεις…

Κάθε μέρα που περνάει, επιβεβαιώνεται η άποψη ότι «όποια πέτρα και να σηκώσεις στο ελληνικό δημόσιο, θα βρεις πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο».

Μια πρώτη γεύση πήραμε φέτος με τη μεταφορά των στοιχείων των ασφαλισμένων από τα Ταμεία τους στον ΕΦΚΑ (πάνω από εκατό χιλιάδες λάθη, που θα πάρει -όπως φαίνεται- χρόνια για να διορθωθούν).

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα προέκυψε από την κίνηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να εντοπίσει τα ανασφάλιστα οχήματα, συγκρίνοντας δύο λίστες: Αυτή των ασφαλιστικών εταιρειών με τους πελάτες τους και εκείνη του Υπουργείου με τα οχήματα που έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Αν και έγινε προεργασία τεσσάρων ολόκληρων ετών (ο νόμος ψηφίστηκε το 2013), από το «ματσάρισμα» των δύο λιστών προέκυψαν γύρω στις 250.000 λάθη!

Και μάλιστα η αρμόδια υφυπουργός (Κατερίνα Παπανάτσιου) δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα γίνει καμιά νέα διασταύρωση των δύο αυτών λιστών μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εξέταση των αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών για δηλωμένα, κλεμμένα, ή αποσυρμένα αυτοκίνητα (εξέταση που δεν μπόρεσε να γίνει εδώ και τέσσερα χρόνια…).

Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση σε όσους οδηγούς θέλουν να ασφαλιστούν και παράλληλα να αποφύγουν το φορολογικό πρόστιμο.

Επιπρόσθετα όμως, η διασταύρωση των δύο λιστών έβγαλε και άλλα… λαβράκια, για τα οποία δεν ευθύνεται η τσαπατσουλιά του ελληνικού δημοσίου.

Πρόκειται, όπως λέγεται, για κάποιες δεκάδες χιλιάδες πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια, όπου «επαγγελματίες» διαμεσολαβούντες είχαν εισπράξει τα χρήματα από τους πελάτες τους, χωρίς ωστόσο να τους έχουν ασφαλίσει!

Αποδεικνύεται δηλαδή, πως όταν το δημόσιο αποφασίσει να κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε… ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v