Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 31 2017

NN-Πειραιώς: Ενα deal, δεκάδες διαψεύσεις!

NN-Πειραιώς: Ενα deal, δεκάδες διαψεύσεις!

H χθεσινή ανακοίνωση της NN Hellas για επέκταση της συνεργασίας της με την Τράπεζα Πειραιώς στο bancassurance του κλάδου ζωής (για δέκα συν πέντε χρόνια -έληγε στις 31/12/2017) ήρθε να διαψεύσει μια σειρά δεκάδων σεναρίων που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς στην ασφαλιστική αγορά εδώ και πολλά έτη.

Για παράδειγμα, μέχρι και πριν από δύο ή τρία χρόνια, αρκετοί παράγοντες της αγοράς αμφέβαλαν για το αν ο ολλανδικός πολυεθνικός όμιλος θα συνέχιζε τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα, οπότε εκτιμούσαν πως ενδεχομένως και να μην προχωρούσε σε ανανέωση του συμβολαίου του με την Πειραιώς.

Κατά καιρούς μάλιστα, υπήρξαν ασφαλιστικές εταιρείες που «χτύπησαν την πόρτα» της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν την ΝΝ στο bancassurance του κλάδου ζωής από το 2018 και μετά.

Ορισμένοι άλλοι (κυρίως πέρυσι αλλά και φέτος) υπέθεταν πως η NN θα έμπαινε στη μάχη της διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Φυσικά, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε και καταλυτικό ρόλο στη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών έπαιξε ο μεγάλος όγκος εργασιών της NN Hellas που υλοποιήθηκε κατά τα τελευταία χρόνια μέσω των καταστημάτων της Πειραιώς.

Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε και η προσφορά της NN Hellas μέσα στην τριετία 2015-2017 (περίοδος capital controls) προϊόντων που απευθύνονταν στο «παλαιό χρήμα» και ουσιαστικά έδιναν τη δυνατότητα στους πελάτες για επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού, με εξασφάλιση του αρχικού κεφαλαίου.

 

Υ.Γ.: Η Tράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία ERGO Hellas στα προϊόντα γενικών κλάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v