Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2017

Υπόθεση Πανγαία: Πού και γιατί... «σκοντάφτει» η αλλαγή μετόχου

Υπόθεση Πανγαία: Πού και γιατί... «σκοντάφτει» η αλλαγή μετόχου

Στην έγκριση της Εθνικής Τράπεζας έχει «κολλήσει» το θέμα της αλλαγής μετοχικής σύνθεσης στην εταιρεία συμμετοχών που ελέγχει την Invel Real Estate, η οποία κατέχει το 65,49% της Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Με βάση τη συμφωνία μετόχων, μεταξύ Εθνικής και Invel, η τράπεζα πρέπει να εγκρίνει την επικείμενη αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του συνεταίρου της στην Εθνική Πανγαία.

Η κωλυσιεργία της τράπεζας να παράσχει τη σχετική έγκριση δεν φαίνεται να σχετίζεται με την ποιότητα του προτιμητέου επενδυτή. Τόσο η Collers Capital, όσο και η Castlelake θεωρούνται από την τράπεζα υψηλής ποιότητας επενδυτές.

Όπως αποκάλυψε η στήλη, τα δύο παραπάνω funds έχουν περάσει στη τελευταία φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του ποσοστού, που κατέχουν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας του ισραηλινού επιχειρηματία Beny Steinmetz.

Η Εθνική θέλει, όπως αντιλαμβάνεται η στήλη, να επαναδιαπραγματευτεί, ενόψει της συναλλαγής, κάποια δευτερεύοντα θέματα της σύμβασης μετόχων. Θέματα που αφορούν στις υποχρεώσεις της κάθε πλευράς, όταν μεταβιβάζει μετοχές.

Η τράπεζα θεωρεί ότι οι συνθήκες είναι ώριμες, από πολλές πλευρές, να υπάρξουν τώρα τροποποιήσεις της αρχικής συμφωνίας.

Μένει να φανεί αν η τακτική αποδώσει και μάλιστα σύντομα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v