Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2017

Ο νέος μέτοχος της Πανγαία και τα υψηλά της Πετρόπουλος

Ο νέος μέτοχος της Πανγαία και τα υψηλά της Πετρόπουλος

Πανγαία-INVEL: H Castlelake και η Collers Capital ήταν, όπως πληροφορείται η στήλη, οι δύο τελικοί διεκδικητές για την απόκτηση της μετοχικής θέσης, που διατηρεί στην Εθνική Πανγαία, ως απώτερος μέτοχος της Invel Real Estate, η οικογένεια του Ισραηλινού επιχειρηματία Beny Steinmetz.

Τα δύο funds υπέβαλαν βελτιωτικές προσφορές και έχει ήδη επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής. Ποιος από τους δύο είναι, δεν κατέστη δυνατό να το μάθουμε…

 

ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Σήμερα Δευτέρα συναντώνται το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, με βασικό θέμα συζήτησης τον συμψηφισμό του clawback και του rebate με τα οφειλόμενα προς τις κλινικές για έτη 2014 και 2015.

Δύσκολα τα πράγματα για τις ιδιωτικές κλινικές -και ιδίως για τις μικρότερες, που δεν έχουν έσοδα από ασφαλιστικές εταιρείες- καθώς το «επάρατο» clawback θα δημιουργήσει επιπρόσθετη ταμειακή στενότητα στον κλάδο.

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι μόνο νέο υψηλό δωδεκαμήνου αλλά πενταετίας «έγραψε» την Παρασκευή η μετοχή της Π. Πετρόπουλος, με τον τίτλο να καταγράφει κέρδη 28,5% από την αρχή του έτους και 291% από τον Οκτώβριο του 2012.

Πάντως, τα φετινά κέρδη εξαμήνου (850 χιλ. ευρώ) είναι σαφώς χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά και η τρέχουσα αποτίμηση των 38,18 εκατ. ευρώ δείχνει απαιτητική.
Οψόμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v