Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2017

AVIS: Φήμες για επανάκαμψη του ομίλου Koc από το... παράθυρο!

AVIS: Φήμες για επανάκαμψη του ομίλου Koc από το... παράθυρο!

Σαν να μην έφταναν τα… σαράντα κύματα από τα οποία πέρασε ο διαγωνισμός για την πώληση της ελληνικής Avis από την Πειραιώς, στον οποίο ως γνωστόν επικράτησε τελικά το σχήμα Olympia-Virtus, νέες φήμες έκαναν προσφάτως την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με αυτές, επανακάμπτει από το… παράθυρο ο τουρκικός όμιλος Koc, με την «υποστήριξη» της μητρικής Avis, που ως φαίνεται, τον… συμπαθεί ιδιαίτερα, λόγω συνεργασίας σε άλλες χώρες.

Το περίεργο είναι ότι ο όμιλος Koc μετείχε εξαρχής ως διεκδικητής στη διαδικασία. Στη συνέχεια κι αφού του έκαναν χώρο, αναγκαστικά, οι άλλοι διεκδικητές (!), διαπραγματεύτηκε για ένα διάστημα κατά μόνας με την Πειραιώς, ώσπου τελικά αποχώρησε από την εικόνα!

Η διαδικασία, όπως φαίνεται και από τα ανωτέρω, ήταν εξαρχής ολίγον παράδοξη. Κι αυτό οφείλεται, όπως πληροφορήθηκε η στήλη, στο γεγονός ότι η «μαμά» Αvis είχε δικαίωμα (από την αρχική σύμβαση της ελληνικής Avis) όχι μόνο να μετάσχει στη διαδικασία πώλησης (το έπραξε ως μέτοχος μειοψηφίας με την πλευρά Koc), αλλά και να ασκήσει δικαίωμα πρώτης άρνησης στην προσφορά άλλων!

Όλα αυτά όμως υποτίθεται ότι έληξαν, εντός της προηγούμενης διαδικασίας, βάσει της οποίας πλειοδότης ήταν τελικά η πλευρά Olympia-Virtus.

Οπότε, εάν τυχόν επιβεβαιωθούν οι φήμες κι επανεμφανιστεί εκ των υστέρων ο όμιλος Κoc, με κάποιου είδους «βέτο» της μαμάς Αvis, μάλλον θα ανοίξουν πλέον οι ασκοί του Αιόλου!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v